Híreink

Szociális program helyett mindenkire kiterjedő áfacsökkentést!

2013-09-23 08:24
-A +A

A Jobbik alapvetően elhibázottnak tartja Orbán Viktornak péntek reggel, az egyik rádiócsatornán elhangzott javaslatát, amely szerint a tűzifát használó családokon szociális program révén kívánnak segíteni. Álláspontunk szerint ez eddig még sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A javaslat felületességből és nemtörődömségből fakadó porhintés, amelyből látszik, hogy a miniszterelnöknek fogalma sincs, hogyan történt korábban a program gyakorlati megvalósítása. Az érintettek elsöprő többsége nem is tudott a létezéséről, akihez pedig eljutott némi tüzelő, annak a legalább hat hónapig tartó fűtési szezonból legfeljebb néhány napi szükségletét tudta fedezni. Emiatt pótcselekvés szociális tűzifaprogrammal kiszúrni az emberek szemét.

A megoldás a tűzifa áfatartalmának huszonhétről öt százalékra történő csökkentése, amelyet a Jobbik – elsőként a pártok közül – már tavaly decemberben kezdeményezett. A javaslatot akkor a fideszes és a baloldali képviselők közül egyik sem támogatta. Felmérések szerint azok, akik a háromszorosára emelkedő gázárak miatt lemondtak a gázfűtésről, legalább hetven százalékban fatüzelésre tértek át. A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy hátrányos megkülönböztetést szenvedjenek a fával fűtők, hiszen ezzel ismét a legszegényebb embereket hagyják cserben. Célunk, hogy százból ne egy-két család, hanem minden érintett élvezze az intézkedés előnyeit. Az áfacsökkentés révén egységesen, minden felhasználóhoz el tudna jutni a rezsicsökkentés kedvező hatása.

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Apáti István, a Jobbik képviselője elmondja: a rezsiköltségek körébe az alapélelmiszerek is beletartoznak.
Jobbik szerint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése jelentős könnyítés lenne a lakosság számára, ugyanakkor a k
Vastagbőr helyett már inkább krokodilpáncél van a szocialista és fideszes képviselők arcán.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus