Szolidáris és erős Európát!

2017-11-20 13:01
Az Európai Unió sorsfordító pillanathoz érkezett. A közösséget szétfeszítő gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek egyre súlyosabb problémákat okoznak. Európa kezdi elveszíteni a világgazdaságban még meglévő versenyképességét, melyet a magas hozzáadott értékkel bíró gazdasági ágazataira épített fel. Maga az euró sem mondható hatalmas sikertörténetnek, éppen az eurót használó országok hatalmas gazdasági különbségei miatt.

Az Unió alapító atyáinak szeme előtt egy hagyományait megőrző, a keresztény szolidaritáson alapuló közösség lebegett. A történelem azt mutatja, hogy ez a kísérlet félresiklott. Az egyenlőtlenségek nőttek, ebből a magországok profitáltak, ellenben a periférián lévő tagországok folyamatosan szakadnak le, ezzel gyengítve magát az Európai Uniót is.
Felismerve a negatív folyamatok felgyorsulását az EU vezetői egy kísérletet tettek arra  hogy legalább a szociális szféra egy részében csökkentsék a különbségeket. A november 17-én Göteborgban aláírt Szociális Pillér erről a folyamatról szól.
A Jobbik teljes mértékben támogatja az EU összes tagállama által elfogadott iránymutató kezdeményezést. Úgy gondoljuk, hogy ez csak az első lépés azon az úton, melyet a Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés képvisel. Nem  a tüneteket  kell kezelni  hanem az okokat kell keresni és megoldást találni a szervezet gyógyítása érdekében. A Bérunió kezdeményezés már egy magasabb szinten kívánja a gyökerénél megfogni a problémát  mely az “Egyenlő Munkáért Egyenlő Bért” elvének az uniós alapdokumentumokba való beillesztése jelentené. Ennek révén indulhatna el mind összeurópai,  mint nemzeti szinteken egy hatékonyabb gazdasági stratégia kialakítása.

A Jobbik értetlenül áll azelőtt, hogy Orbán Viktor  pusztán belpolitikai játszmák érdekében,  a magyar emberek érdekeivel ellentétesen szavaz és vélekedik e kérdésben. Felhívjuk a magyarországi szakszervezetek, civil szervezetek, szociális közösségek figyelmét arra, hogy itt a magyar kormány részéről a dolgozó magyar emberek elárulása folyik, ami ellen fel kell lépni!

A 2018-as választás tétje az lesz, hogy a jelenlegi kormány folytathatja-e a rabszolgamunka alapú társadalom kiépítését, vagy végre elindulhat egy polgári társadalom felépítése.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus