Híreink

Szombathely is elutasította a rabszolgatörvényt!

2019-01-08 15:39
-A +A

 

A mai napon megtartott rendkívüli közgyűlésen a szombathelyi önkormányzat elutasította a rabszolgatörvény alkalmazását a város tulajdonában lévő cégek esetében, egyéni képviselői indítványomra a Közgyűlés pedig felkérte a térség országgyűlési képviselőjét a törvény visszavonásának kezdeményezésére. A dolog pikantériája az, hogy a nevezett képviselő Hende Csaba, akinek az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökeként oroszlánrésze volt a gyalázatos törvény elfogadásában. A Fidesz képviselői távol maradtak az ülésről, magára hagyva Puskás Tivadar polgármestert. Ebből is látszik, hogy a nevezettek nemhogy az emberek felé, de saját városi elöljárójuk felé sem képesek szolidaritást felmutatni. 

Az elmúlt hetek tiltakozásai ugyan a rabszolgatörvény bevezetése miatt kezdődtek el, azonban már rég nem csak arról szólnak a tüntetések, hogy az állampárt mindenféle egyeztetés nélkül vezet be egy olyan szabályozást, amely hátrányosan érinti a munkavállalókat. Az embereknek egyszerűen elegük lett a Fidesz hatalmi politikájából, amely figyelmen kívül hagyja azokat, akik nem a Kádár-rendszer 2.0-ás verziójára szavaztak. Az állampárt a hetvenes-nyolcvanas évek módszereivel élve saját, súlyosan tehetségtelen kádereivel tölt fel mindent, szállja meg a fontos pozíciókat, kiszorítva, elüldözve a tehetséges embereket. Mindemellett súlyosan torzítja a piaci viszonyokat, helyzetbe hozza a klán családtagjait, a kollégiumi szobatársakat, a régi és új haverokat. Ennek az állapotnak véget kell vetni, a hatalmát az átírt választási törvénnyel és más megoldásokkal mindhalálig védő Fideszt el kell zavarni.

Ebben az ügyben össze kellett fognia az ellenzéknek minden lehetséges módon, hiszen a magyar munkavállalókat kell képviselnünk. Itt szó nincs ideológiákról, hiszen nincs jobboldali, vagy baloldali rabszolgaság. Egy ilyen összefogással a Fidesz-rezsimet meg lehet roppantani és újabb pofonokat bevinni az elnyomóknak. A szombathelyiek és a világ más pontjain élő honfitársaink a továbbiakban is számíthatnak a Jobbikra, a demokráciáért folytatott küzdelemben.

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője

Ajánlott cikkek

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 július