Híreink

Támogassa a kormány a tanárhiányt csökkentő jobbikos javaslatot!

2018-08-06 12:14
-A +A

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy támogassa a pedagógushiányt csökkentését célzó határozati javaslatunkat. A kezdeményezésünk lényege, hogy azok is megkezdhessék egyéves hosszú-gyakorlatukat a középiskolákban, akik még ugyan nem abszolváltak, de már csak legfeljebb 10 kreditjük és/vagy egy záróvizsgájuk hiányzik ahhoz. Ezzel elérhető lenne, hogy ezek a hallgatók ne veszítsenek el egy évet, hanem az egyéves gyakorlatuk alatt pótolják a hiányzó tanegységet vagy záróvizsgát, így a főállású tanítást már ugyanolyan képzettséggel kezdenék meg, mint ahogy a jelenlegi helyzetben teszik. 

A Jobbik szerint a jelenlegi helyzet mindenki számára előnytelen: a leendő fiatal tanár nem tud továbbhaladni a tanulmányaival, néhány kredit miatt pazarolni kénytelen az államilag támogatott féléveit, és 1 évet csúszik tanulmányaival, gyakorlatilag parkolópályára kerül. De veszít az állam is, hiszen így a pedagógushiánnyal küzdő iskolák utánpótlását késleltetik, mert kitolódik a hallgatók képzési ideje, márpedig a jelenlegi helyzetben minden egyes tanár és minden egyes elvesztegetett év számít.

A Jobbik, a fiatalok közt legnépszerűbb pártként kiáll a tanár szakos egyetemi hallgatók, a pedagógusképzés hatékonyabbá tétele, valamint az iskolák sikeres működésének fenntarthatósága mellett. Ennek érdekében határozati javaslatban kezdeményeztük Dr. Brenner Koloman képviselőtársammal a hosszú-gyakorlatra való kijutást akadályozó kormányrendelet felülvizsgálatát, annak rugalmasabbá tételét. Arra szólítjuk fel a kormányt, hogy támogassa javaslatunkat, megsegítve ezzel mind a tanár szakos hallgatókat, mind pedig a pedagógushiánnyal küzdő iskolákat.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő,a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember