Támogatja a tanárok követeléseit a Jobbik, ugyanakkor szakmai vitát szorgalmaz

2016-03-30 12:04

A Jobbik támogatja a tiltakozó pedagógusok követeléseit, ugyanakkor a vita szakmai mederben történő folytatását szorgalmazza, és minden szereplőtől felelős, a gyerekek számára is példaértékű magatartást vár el. Az Orbán-kormány oktatáspolitikájának csődje mára vitathatatlan, a Fidesznek nem fontos eléggé az oktatás, hiszen a GDP-arányos ráfordítás a 2000-es évek elejéhez képest is csökkent.

Mind a gyerekeket agyonterhelő Nat, mind a Klik, mind a pedagógusokat adminisztrációval elárasztó politika csődöt mondott, és nem fogadható el, hogy az önkormányzatokat továbbra sem akarják bevonni a fenntartásba. A Jobbik szerint vannak olyan iskolák, amelyek jobban működnének, ha az önkormányzat tartaná fenn azokat, de ennek lehetőségét továbbra sem nyitja meg a kormány. Így a Klik megszüntetése üres kommunikációs trükk, ami nem fogja enyhíteni a problémákat.

Dúró Dóra, az Országgyűlés oktatásért is felelős Kulturális Bizottságának elnöke

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

2020 augusztus