Híreink

Támogatjuk az április 26-i diáktüntetést

2019-04-15 15:41
-A +A

A Jobbik Ifjúsági Tagozata támogatásáról biztosítja a Független Diákparlament által április 26-ra meghirdetett tüntetést, amelyhez csatlakozni is kíván. Úgy gondoljuk, hogy a felsőoktatásba való bekerülés nyelvvizsgához kötése a magyar oktatás jelenlegi helyzete mellett igazságtalan és diszkriminatív lépés, mely ellen a Jobbik IT is többször tiltakozott mind utcai akciók, mind pedig parlamenti felszólalások formájában, illetve az elmúlt hónapokban aláírásgyűjtést is indítottunk „Esélyt a továbbtanulásra” címmel.

Noha az idegennyelv-ismeret egyre fontosabb, és a Jobbik IT egyetért minden olyan törekvéssel, mely a magyar fiatalok nyelvtanulását elősegíti, a minden érdemi előkészítés nélkül bevezetendő új szabályozás a fiatalok idegen nyelvi ismereteinek bővülését nem segíti, ám sokak számára lehetetlenné teszi a felsőoktatásba való bekerülést.

Miközben az iskolai oktatás ritkán elégséges egy középfokú nyelvvizsga sikeres teljesítéséhez, a drága magánórák és tanfolyamok elérhetetlenek a szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalok számára. A kormány tervei szerint megszigorított felvételi így a társadalmi egyenlőtlenségek növekedéséhez és Magyarország tartós leszakadásához vezet. Az etikátlan és igazságtalan intézkedés a kormány újabb kísérlete arra, hogy hazánkat Európából kivezetve egy bérrabszolgaságon alapuló, diktatórikus rendszert hozzon létre.

A Jobbik IT kiáll a fiatalok kiszámítható jövője és egy igazságosabb, szabadabb Magyarország mellett.

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott cikkek

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június