Híreink

Támogatná a béruniót?

2017-09-13 12:23
-A +A
 
Állandó béruniós aláírásgyűjtő standot állít a Jobbik a Nyugati téri aluljáróban – jelentette be Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, a béruniós kezdeményezést indítványozó európai polgári bizottság vezetője szerdai sajtótájékoztatóján. Minden nap, hétfőtől péntekig, reggel 8 órától este 7-ig várják majd a támogatói aláírásokat a Jobbik standasztalánál.
 
Gyöngyösi Márton elismételte, hogy a Jobbik augusztus 20-án indította el az aláírásgyűjtést Magyarországon, de online is támogatni lehet az „Egyenlő munkáért egyenlő bért” elvét. A képviselő arról is beszélt, hogy eddig több mint ötvenezer aláírást gyűjtöttek, online már meghaladja a tizenegyezret is az aláírók száma, de továbbra is várják a béruniós kezdeményezés támogatóit országszerte a jobbikos standasztaloknál.
 
A partnerországok közül Bulgáriában szeptember 1-től indult a béruniós kampány, Lengyelországban és Horvátországban pedig a jövő héten kezdik el hivatalosan is gyűjteni a támogatói aláírásokat, illetve a következő két héten belül a többi kezdeményezőnél is elkezdik népszerűsíteni a bérunió ügyét.
 
Gyöngyösi Márton szerint, ha véget akarunk venni az olcsó munkaerőre épülő gazdaságfilozófiának, akkor minden magyar állampolgárnak üzennie kell, hogy magasabb béreket szeretnénk, illetve a magyar bérek felzárkóztatását a nyugati bérekhez.Hozzátette: Magyarországon új gazdaságfilozófiára és gazdasági programra, az Európai Unióban pedig egy új kohéziós politikára van szükség, hogy ezáltal a magyar gazdaságnak a termelékenysége, valamint a versenyképessége növekedni tudjon.
 
Az aláírásokat május 22-ig gyűjtik Magyarországon, a kezdeményező országokban és az egész Európai Unió területén. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a bérunió kérdését, legalább hét uniós tagállamban egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

A legnagyobb ellenzéki párt szerint ez már olyan súlyú visszaélés, hogy komolyan megkérdőjelezi Vásárosnamény központú választókerületben a választások tisztaságát.
Minden jel arra mutat, hogy a kormánypártok zsoldjába szegődő, a választókat folyamatosan átverő propagandagépezet még véletlenül sem tud igazat írni senkiről.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március