2016-ban is vár a Budapesti Nemzeti Majális a Hajógyári-szigeten!

2016-04-20 17:54

Idén ismét várjuk a fiatalokat, időseket, kicsiket és nagyokat a Hajógyári-szigeten tartandó kétnapos Budapesti Nemzeti Majálison, április 30-án és május 1-jén 9 órától 20 óráig.

Gyerekprogramok, hagyományőrző bemutatók, közéleti és politikai előadások, valamint egész napos kirakodóvásár és ízletes konyha várja a kikapcsolódni vágyó családokat. A legkisebbek számtalan játéklehetőségből, a felnőttek pedig érdekes előadások közül válogathatnak.

A Nemzeti Majálison minden program és koncert ingyenes!

Mondja el véleményét országgyűlési képviselőinknek, konzultáljon velük az oktatás és egészségügy helyzetéről, valamit a korrupció felszámolásáról! Találkozzon személyesen Vona Gáborral és Toroczkai Lászlóval! A szórakozni vágyók a Kárpátia, az Ismerős Arcok, a Romantikus Erőszak, a Lord, a Hungarica, a Palmetta és Haraszti lányok, valamint a Rudán Joe Band koncertjeit hallgathatják meg, a gyerekeket pedig a Buborék együttes szórakoztatja majd.

A Budapesti Nemzeti Majálisra kilátogató első 100 érdeklődőt 9 órakor szalonnás tojásrántottás reggelire várják a jelenlévő jobbikos országgyűlési képviselők. Tegye fel kérdését, beszélgessen képviselőinkkel a terített asztal mellett!

A majális teljes ideje alatt  játéklehetőséget biztosítunk a gyermekek számára ugrálóvárral, népi játékokkal, óriáscsúszdákkal és egyéb színes programokkal. A kisgyermekek az Alkoss magad! kézműves asztaloknál, valamint a mesterségek bemutatója során emléktárgyakat, ajándékokat készíthetnek, akár anyák napja alkalmából édesanyjuknak is.

Amíg a gyerekek alkotnak vagy játszanak, a szülők és nagyszülők sem maradnak programok nélkül.

Április 30-án, 10 órától Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke beszélget a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségeiről Őri Istvánnal, a Korkedvezményben érintettek képviselőjével, aki az aláírásgyűjtés főszervezője, valamint a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetével. 11 órától Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Dr. Damm Andrea ügyvédnő tart előadást „A kiút lehetőségei a devizahiteles csapdából” címmel.

12 órától Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere számol be a déli határon tapasztalt jelenlegi állapotokról, Ásotthalom végvári küzdelméről az invázió ellen. 13 órától Vona Gáborral, a Jobbik elnökével beszélget Kisberk Szabolcs, a Nemzeti Televízió főszerkesztője. Az érdekes előadásokat egy izgalmas program követi: Kassai Lajos, a modernkori lovasíjászat megteremtőjének bemutatója.

A délután már a szórakozásé, a komoly témákat 14 órától a gyermekek kedvence, a Buborék együttes váltja fel. 16 órától a Kárpátia zenekar alapozza meg a jó hangulatot, akiket az Európai Arany Művész Nemzetközi Minőségi Díjat nyert Lord követ. Az estét a Romantikus Erőszak fergeteges koncertjével zárjuk.

Május 1-jén 10 órától Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos delegáltja várja az érdeklődőket „Magyarország a terrorizmus árnyékában” című előadásával. 11 órától Kaszás Gézával, a Lovasíjász című film rendezőjével találkozhat, aki a film kulisszatitkaiba avatja be az érdeklődőket.

Déltől Valódi Nemzeti Konzultáció Dúró Dórával, Dr. Lukács László Györggyel és Szilágyi Györggyel, akik a beszélgetés során az ország legsúlyosabb problémái közé sorolható témákban – oktatás, egészségügy, korrupció – kérdezik meg a majálisra kilátogató emberek véleményét.  14 órától pedig Fekete László erősportoló ejti ámulatba a jelenlévőket.

14 órától a Palmetta és a Haraszti lányok nyitják a zenei programokat, akiket 16 órától az Ismerős Arcok magyar nemzetirock-együttes követ, akikre zenevilágukban nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is. Az este folyamán 18 órától a Hungarica csap a húrok közé, és az estét, valamint a Budapesti Nemzeti Majálist a Rudán Joe Band fergeteges koncertje zárja.

A Jobbik Nemzeti Majálison az eddigi évekhez hasonlóan ismét lesz véradás, 10 és 18 óra között a Magyar Vöröskereszt sátrában várjuk mindazokat, akik vérüket – azaz annak néhány deciliterét – is hajlandóak áldozni honfitársaikért.

A Jobbik 2016-os nemzeti majálisának részletes programja:

Ingyenes gyerekprogramok:

– Pónilovaglás, kisvonatozás, körhintázás

– Ugrálóvárak, népi játékok, íjazás

– Alkoss magad! asztalok – a gyerekek kézügyességükkel ajándékokat készíthetnek természetes anyagokból

– Motoros barátaink idén is egész nap ingyen motoroztatják a gyerekeket

Programok, előadások:

Április 30. (szombat)

10:00 - Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, Őri István, a Korkedvezményben érintettek képviselője, az aláírásgyűjtés főszervezője és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete: A férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségeiről

11:00 - Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Dr. Damm Andrea, ügyvéd: A kiút lehetőségei a devizahiteles csapdából

12:00 - Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere: Ásotthalom végvári küzdelme az invázió ellen

13:00 - Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszélget Kisberk Szabolccsal, a Nemzeti Televízió főszerkesztőjével

14:00 - 14:30 - Kassai Lajos lovasíjász bemutatója

14:45 - 15:30 - Buborék együttes

16:00 - 17:30 - Kárpátia zenekar

18:00 - 19:00 - Lord

19:30 - 20:30 - Romantikus Erőszak

Május 1. (vasárnap)

10:00 - Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos delegáltja: Magyarország a terrorizmus árnyékában

11:00 - Kaszás Géza, a Lovasíjász című film rendezője: Miért készült a film és ki az a Kassai Lajos?

12:00 - Valódi Nemzeti Konzultáció Dúró Dórával, Dr. Lukács László Györggyel és Szilágyi Györggyel: Konzultáció súlyos problémákról - oktatás, egészségügy, korrupció

14:00 - 14:30 - Fekete László, erősportoló bemutatója

14:45 - 15:30 - Palmetta és Haraszti lányok

16:00 - 17:30 - Ismerős Arcok

18:00 - 19:00 - Hungarica

19:30 - 20:30 - Rudán Joe Band

A Jobbik Nemzeti Majálison minden koncert ingyenes.

Megközelítés

Az óbudai Hajógyári-szigetre a szentendrei (Batthyány térről induló, H5 jelű) HÉV-vel a Filatorigátnál leszállva lehet eljutni, onnan kitáblázzuk a rendezvény pontos (a tavalyival megegyező) helyszínét.

A nemzeti kirakodóvásárra további árusok jelentkezését várjuk a nemzetimajalis@jobbik.hu-n vagy a 06-20-410-3155-ös mobilszámon.

Tájékoztatásul a véradóknak:

Ha Ön egészséges, elmúlt 18 éves és még nem töltötte be a 60. életévét (rendszeres véradóknál 65 év a korhatár), valamint úgy érzi, hogy segíteni tud a rászoruló betegeken, jöjjön el a véradásra! Ezzel nem csak másokon segít, hanem Ön is átesik egy szűrővizsgálaton, ami az aktuális egészségi állapotáról ad felvilágosítást. Amennyiben valamilyen eltérésre utaló eredményt találnak, behívják Önt egy kontrollvizsgálatra.

Fontos tudnivalók:

A regisztrációhoz érvényes fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél), valamint eredeti TAJ-kártya és lakcímkártya szükséges. Véradás előtt étkezni kell és sok folyadékot fogyasztani. A levett vérmennyiség 450 ml; az egészséges szervezet számára nem megterhelő, ez tartalék.

Feltételek:

– minimálisan 50 kg testsúly, betöltött 18. életév,

– két véradás között minimum 56 nap várakozási idő,

– férfiak évente 5-ször, nők 3-szor adhatnak vért.

Szabó Gábor pártigazgató

jobbik.hu

Vona Gábor hétfői napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy péntek délután békés demonstrációra hívnak mindenkit, akinek számít, hogy a magyar demokrácia túlélje Orbán diktatúraépítését.
Az Állami Számvevőszék vezetője így szembesült a Jobbik kérdéseivel.

2017 december