Teljes egészében ingyenessé teszi a jogosítványszerzést a Jobbik

2018-01-10 13:20

A Jobbik kormányon teljes egészében, mindenki számára ingyenessé teszi a B kategóriás jogosítvány megszerzését, hiszen ez nagyban segítheti sokak munkához jutását, előmenetelét, és hozzájárulhat a szegénységből való felemelkedéshez is - írta közleményében Dúró Dóra, a Jobbik parlamenti képviselője.

A párt javaslata szerint nemcsak a vizsgadíjak, hanem a felkészüléshez szükséges eszközök és tanfolyamok is ingyenessé válnának.

Dúró Sóra szerint ez nemcsak egy konkrét, számon kérhető kormányzati ígéret, hanem egy társadalompolitikai alapvetés is. Mint fogalmazott: "Ahogy az érettségihez, diplomához vagy a nyelvvizsgához jutást, úgy a jogosítványhoz jutást sem az emberek pénztárcájától tennénk függővé."

A képviselő asszony elmondta, hogy az elmúlt évek statisztikai adataiból kitűnik: évente átlagosan 75 ezer ember szerez jogosítványt, amelynek összköltsége nagyságrendileg 150 ezer forint, így a központi költségvetésből kb. 12 milliárd forintból finanszírozható ez az intézkedés.

"Ez a könnyítés nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy az alsó középosztálynak is segítsük a munkához jutását, illetve előmenetelét, mobilitását, és a család anyagi körülményei miatt ne essenek el olyan lehetőségektől, amelyekre tehetségük alapján érdemesek lennének" - áll a jobbikos képviselő közleményében.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik képviselői csütörtökön nyújtottak be egy törvénymódosító javaslatot, amely alapján a fúrt kutak tulajdonosai további két év haladékot kapnának kútjaik bejelentésére.
Miután a mérhetetlen Fidesz-korrupció miatt az unió elzárja a pénzcsapokat, a kormány Miskolctól is visszaveszi a még fel nem használt EU-s forrásokat.

2018 október