Tettrekészen a lakókörnyezetünkért, Orosházáért!

2017-11-13 08:36
Lakossági jelzésre a mai nap délelőtt, László Attila MÖM vezetővel, majd később egy itt élő lakó segítségével kiegészülve, zsákokba raktuk és elszállítottuk a Hajnal utca 4. szám előtti szelektív hulladék lerakók mellé elhelyezett gallyakat, faleveleket. Ezt követően a Dózsa György utca mögötti garázssoron a szinte már dombnyi nagyságú és jól láthatóan több hónapja ott halmozódó növényi hulladékot is.

Ezen akciónkkal az itt élők lakókörnyezetét szerettük volna szebbé tenni, mert jól tudjuk, ők hiába kérnek és várnak segítséget a városvezetéstől, illetve a városüzem vezetőjétől. Ezen áldatlan állapotról a jelzés és ennek megszüntetésére irányuló kérés nem csak hozzám, hanem a városüzem vezetőjéhez is eljutott, aki közömbösen hallgat.
Én magam elfogadhatatlannak tartom ezen cinizmust és jogosnak a lakók jelzését, hisz ők a városüzem engedélyével helyezték el a növényi törmelékeket hosszú hónapokon át. Azonban ahelyett, hogy azt elszállítaná a cég, inkább egy tiltó táblát helyeznek a növény kupac mellé.
Attila barátommal tele pakoltuk a MÖM kisbuszt és a hulladékokat elszállítottuk a helyi komposztáló telepre, ahol leraktuk azt. Úgy gondolom, hogy a városvezetés és a városüzem vezetője van a lakókért, hiszen az itt élők tartják el őket és biztosítják a cég működését.
Ezért kérésüket meg kell hallani és nem félrevezetni, cinikusan lekezelni őket egy tiltó táblával!
Ezúton is megköszönöm a Hajnal utcai alkalmi segítőnk közreműködését, illetve tájékoztatom az orosházi lakosokat, hogy még előreláthatólag november végéig tart nyitva a komposztáló telep, ahol ingyenesen elhelyezhető a növényi hulladék.
Tegyünk együtt, lakókörnyezetünkért Orosházáért!
Dr. Szabó Ervin, országgyűlési képviselőjelölt

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

2017 november