Tisztelt Szociális Segítő!

2018-03-20 18:38

Tisztelt Szociális Segítő!

Engedje meg, hogy a Szociális Munka Világnapja alkalmából köszöntsem Önt és kifejezzem tiszteletemet áldozatos munkája iránt.

Az elmúlt években országjárásom során a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetőjeként számos alkalommal látogattam el szociális intézménybe, így – ha rövid időre is - átélhettem ennek a munkának a szépségét és nehézségeit.

A legnagyobb ellenzéki pártként a Parlamentben számtalan alkalommal emeltünk szót a szociális szféra súlyos problémáinak enyhítése érdekében. Számon kértük az Orbán-kormányt az elmaradt béremelések miatt, költségvetési módosító javaslatokat nyújtottunk be a bérrendezés érdekében, és felhívtuk a figyelmet arra, hogy mind a szakmai, mind a tárgyi, mind az intézményi feltételek méltatlanok a társadalom számára olyan fontos és hasznos munka végzéséhez, mint a szociális segítői hivatás.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szociális dolgozók bére a legalacsonyabbak közé tartozik, sokszor a létminimumot sem éri el. Ennek hatására az érintettek közül egyre többen hagyják el már nemcsak a szakmát, de az országot is.

A Jobbik-kormány javítani fog - a naponta 800 ezer emberről gondoskodó - 93 ezer szociális ágazati dolgozó anyagi és társadalmi megbecsültségén. Nem engedjük el azok kezét, akik elsőként nyújtanak segítséget a rászorulóknak! Hitvallásunk része, hogy a kormány anyagi megbecsüléssel, megfelelő munkakörülmények biztosításával, szakmai szervezetekkel fenntartott szoros és partneri együttműködéssel tartozik azoknak, akik az egyik legnagyobb részt vállalják társadalmunk jobbá tételében.

Tudom, hogy az elmúlt években egyre inkább nőtt Önökben a feszültség és a félelem, de reményeink szerint ez április 8. után csökkenni fog, mivel számunkra a szaktudás, a szakterület fejlődése, a szakemberek megbecsülése kiemelten fontos.

Előttem is ismert, hogy kilátástalanság, a perspektíva nélküliség jellemzi az ágazatot, hiszen az életpálya-modell bevezetését évek óta halogatja a jelenlegi kormány. Számomra egyértelmű: visszaélnek az embert próbáló munkát végzők magas toleranciaszintjével, kihasználják az elhivatottságukat. Jól tudom, a szociális szakemberek leterheltek, gyakran a szakmai munka alapvető feltételei is hiányoznak, mindeközben óriási felelősség nyomja a vállukat!

Hálám és köszönetem kifejezése mellett szeretném tájékoztatni, hogy a Jobbik, mint kormányváltó erő egyedülálló módon rendelkezik a szociális szférát érintő programmal, és a minisztériumi struktúrában is kiemelt helyen kezeli ezt a területet.

Magyarországon az emberek többsége kormányváltást akar. Meggyőződésem szerint jóval többen, mint azt a közvélemény-kutatatások mutatják. 2018-ban a társadalom el fogja zavarni a maffiakormányt, hogy a további leszakadás helyett felemelkedő Magyarországot építhessünk.

A legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjeként arra kérem a szociális szférában dolgozókat, ne hagyják magukat tovább hitegetni, és áprilisban mondjanak nemet az eddigi megaláztatásuk Fidesz által tervezett folytatására!

Megválasztásunk esetén a Jobbik haladéktalanul elindítja a szociális szféra válságkezelését. Azonnal rendezzük az ágazat súlyos bérelmaradását, és segítjük a szakma valódi megbecsülésének helyreállítását.

A kormányváltás és egy felemelkedő ország reményében, tisztelettel,

Vona Gábor
miniszterelnök-jelölt

Sátrat vertek a Jobbik Ifjúsági tagozatának aktivistái a Sándor palota előtt, hogy így tiltakozzanak az otthonra vágyó fiatalok arcul csapása, a lakástakarékok kivégzése ellen.
A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.

2018 október