Híreink

Több állami helyet a felsőoktatásban!

2014-01-10 10:13
-A +A

A Jobbik kormányra kerülése esetén a felsőoktatásban jelentősen emelné az államilag finanszírozott helyek számát és elérné, hogy a multinacionális vállalatok a nyugati bérek nyolcvan százalékát fizessék dolgozóiknak Magyarországon.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője erről csütörtökön, pártjának szombathelyi sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen a fiatalok elvándorlásának okairól és a felsőoktatást érintő megoldási elképzeléseikről is szólt.

Szavai szerint Nyugat-Magyarországot különösen súlyosan érinti a fiatalok elvándorlásának problémája. Egy friss felmérés szerint a nyugati megyékben minden harmadik fiatal tervezi azt, hogy már a felsőoktatási tanulmányit is külföldön kezdi el és iskolái végeztével külföldre megy dolgozni.

Kijelentette: mindez annak a kormányzati oktatáspolitikának a következménye, amely csökkentette az államilag finanszírozott férőhelyek számát a felsőoktatásban. A minőségi problémákat nem az államilag finanszírozott férőhelyek száma okozza a felsőoktatásban - tette hozzá.

Szavai szerint a fiatalok elvándorlásának okai közé sorolható az is, hogy egyre később tudnak csak elköltözni a szülői házból, ugyanis otthonteremtési beruházásokra az elmúlt négy évben sem került sor. Ez óriási problémája Magyarországnak, ami a demográfiai válsággal is összefügg - mondta.

Az egy gyermekes fiatalok 80 százalékának elmondása szerint azért nem tudnak több gyermeket vállalni, mert nincsenek meg a megfelelő lakáskörülmények - utalt a már említett felmérés adataira.

A Jobbik szerint az otthonteremtési beruházások beindítása több szempontból is jót tenne Magyarországnak, hiszen azok munkahelyeket teremtenének az építőiparban és a fiatalok problémáit is orvosolnák.

Dúró Dóra sajtótájékoztatóján szólt arról is: a Jobbik arról a Wass Albertről emlékezett meg csütörtökön Szombathelyen, akinek neve ugyan szerepel a Nemzeti Alaptantervben, de a központilag kiadott kerettantervek egyikében sincs benne egyetlen regénye sem.

Amennyiben a Jobbik kormányra kerül, Wass Albert regényei közül többet is kötelező olvasmánnyá tesz a középiskolások számára - mondta.

MTI – alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


Egy fiatal politológus, Balázs Ádám Samu interjút készített PolMa Progresszív nevű blogjára Balczó Zoltánnal, a Jobbik a
A Jobbik szerint e ködös jövőre vonatkozó ígéret semmire sem jelent garanciát, annál is inkább, mivel már számos alkalom
MTI Fotó: Rosta Tibor
Szülők és pedagógusok által írt panaszlevelek tömegét kapja a Jobbik.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott videók

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február