Híreink

Több ezer diák jövőjét tették kockára Orbánék

2017-06-01 07:49
-A +A

A szakképzési érettségi előzetes eredményei a Jobbik és a szakmai szervezetek korábbi félelmét igazolták. A Jobbik hiába hívta fel az Orbán-kormány figyelmét az éppen miattuk kialakult anomáliákra, nem tettek semmit. A szakgimnáziumi diákokkal, az őket oktató tanárokkal és a különböző szakmai szervezetekkel együtt a Jobbik is már korábban megfogalmazta, hogy a kötelező szakmai érettségi pontos leírása, vizsgakövetelménye túl későn, csak 2016 decemberében jelent meg. Emiatt erre a szakmai vizsgára mindössze 4 hónapjuk maradt felkészülni a diákoknak, ez pedig nyilvánvalóan nem elégséges. Mindezt ráadásul az oktatási jogok biztosa is kifogásolta, aki ezért beadvánnyal fordult a miniszterhez.

Igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartjuk a Orbán-kormány erőszakos szakképzési átalakítását, amellyel kiszolgáltatottságba taszított több ezer diákot, és veszélybe sodorta jövőjüket. Sajnos ez a helyzet jól illeszkedik abba az elmúlt években már megszokott kormányzati oktatáspolitikába, amely mindenfajta előkészület és egyeztetés nélkül, erőből akar változtatásokat eszközölni a szakma tiltakozása ellenére.

A Jobbik szerint ennek következményeképpen igazolódtak be azok a kétségek, amelyekkel még időben szembesítettük Orbán Viktor kormányát. Úgy tűnik, hiába. A diákok áldozatul estek a szakképzési érettségi rendszer átgondolatlan átalakításának. Orbánék felelőtlen és arrogáns játszadozásukkal több ezer diák jövőjét kockáztatták, és tették kétségessé az érettségi sikerességét, ezáltal akár a továbbtanulás lehetőségét is. A Jobbik ezért felszólítja a kormányt, hogy tegyen azonnali lépéseket a helyzet teljes körű kivizsgálására és orvoslására!

Farkas Gergely és Dúró Dóra országgyűlési képviselők

Ajánlott cikkek

Újra előkerült az Állami Számvevőszék által kiszabott 663 millió forintos pénzbefizetési kötelezettség témája.
dr. Varga-Damm Andrea facebook bejegyzése.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március