Több ezer diplomás közmunkás került az út szélére

2018-08-14 18:08

3000 elbocsátott kulturális közfoglalkoztatott az áldozata annak a zsákutcás gondolkodásmódnak, ami egyértelműen azt célozza, hogy az „olcsó és kisebb állam” égisze alatt értelmetlen tisztogatások legyenek a közszférában.

A helyhatósági választások előtt drasztikus lépésekkel igyekszik a kormányzat ellehetetleníteni egyes önkormányzati intézmények működését.

Könyvtárakban, művelődési házakban ugyanis a napi működést, a szakmai munkát azok a közfoglalkoztatottak biztosították, akik most a hírek szerint az utcára kerülnek.  Egyébként az is nagyon visszatetsző, hogy az elbocsátottak többségét, mint felsőfokú végzettségű közalkalmazottat küldték el korábban, hogy aztán közfoglalkoztatottként dolgozzanak ugyanabban a munkakörben, fele annyi pénzért.

Most ezt a beosztásukat is elveszítik, és sajnos biztosak lehetünk abban, hogy nem az eredeti alkalmazási formájukat kapják vissza. Ezeket az álláshelyeket nyilván nem tölthetik majd be az egyes intézmények, hiszen ezen egyik legkisebb, legkiszolgáltatottabb réteg felszámolásával azt a célt is el kívánja érni a kormányzat, hogy az egyes kistelepülések, aprófalvak humán közszolgáltatásait leépítsék, s végül felszámolják.

A Jobbik egy élhető és éltető vidékért küzdő pártként követeli ezen kulturális, közművelődési intézmények megerősítését, mint az egyik legfontosabb identitás-erősítő helyszínekét, s emellett az ott dolgozók megbecsülését és méltányos bérezését is elengedhetetlennek tartjuk.

Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik alelnöke

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

2018 november