Híreink

Történelmi lépés a nyugdíjasok biztonsága érdekében

2014-02-24 13:46
-A +A

A Jobbik a rendőrség átalakításán kívül olyan javaslattal állt elő, amely rövid távon a bűnüldözést, hosszú távon a bűnmegelőzést segítené.

„Azt gondoltuk, hogy az „orbáni és pintéri” nagy dicshimnusszal vége van a rendteremtés időszakának, ami a kormányzati kommunikációt illeti, azonban a hétvégén Kocsis Máté, fideszes politikus is ráerősített erre a propagandára” – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Mirkócki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: a nagy magyar valóság teljesen eltér a kormány által hirdetett állapottól.

A nemzeti radikális képviselő a napi rendszerességű országjárásán azt tapasztalja, hogy már nem csak a kis településeken, hanem átlagos vidéki városok bizonyos részein az ott élők rettegnek, hiszen mindennaposak a betörések, lopások és a súlyos testi sértések és erőszakos bűncselekmények. Ennek legkiszolgáltatottabb áldozatai: nők, idősek és gyermekek – közölte a politikus.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a Jobbik a rendőrség átalakításán kívül olyan javaslattal állt elő, amely rövid távon a bűnüldözést, hosszú távon a bűnmegelőzést segítené. A párt alanyi jogon olyan állapotjelző készüléket adna minden magyar nyugdíjasnak, amely GPS segítségével működik,és két gomb van rajta, az egyikkel egészségügyi probléma, a másikkal bűncselekmény esetén lehetne értesíteni a hatóságot.

A politikus elmondta: a rendszer kiépítésének összegével kapcsolatban nagyon különböző becslésekkel lehet találkozni, az biztos, hogy egy ilyen készülék 800-1000 forintba kerül, nagy tételben valószínűleg olcsóbban is belehetne szerezni azokat.

A Jobbik azonnal találna költségvetési forrást a terv megvalósítására, Mirkóczki Ádám példaként említette a Terrorelhárítási Központnak szánt 13 milliárd forintot, az összeg egyharmadából már meg lehetne oldani a nyugdíjasok biztonságát. A nemzeti radikális képviselő szerint történelmi lépés lenne, ha Magyarországon alanyi jogon minden idős ember jelentkezne egy állapotjelző készülékkel.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Fotó: alfahir.hu
A Jobbik már többször számon kérte a kormányon, hogy a fideszes önkormányzatok a közfoglalkoztatásból miért próbálják or
Vona Gábor - a Jobbik elnöke és frakció-vezetője
Vona Gáborral, a Jobbik elnökével készített interjút az egyik legolvasottabb lengyel konzervatív hetilap, az Uwazam Rze,
Évekkel ezelőtt jelentette fel egy cigány Rubi Gergely országgyűlési képviselőt, akit bűncselekmény elkövetésével vádolt

Ajánlott cikkek

Ander Balázs az Országgyűlés oktatással is foglalkozó bizottságának jobbikos alelnöke a testület rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi.
A Jobbik álláspontja szerint Szerbia csak abban az esetben lehet az Európai Unió tagja, ha biztosítja az autonómiát a délvidéki magyarok számára.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 június