Híreink

Történelmi lépés a nyugdíjasok biztonsága érdekében

2014-02-24 13:46
-A +A

A Jobbik a rendőrség átalakításán kívül olyan javaslattal állt elő, amely rövid távon a bűnüldözést, hosszú távon a bűnmegelőzést segítené.

„Azt gondoltuk, hogy az „orbáni és pintéri” nagy dicshimnusszal vége van a rendteremtés időszakának, ami a kormányzati kommunikációt illeti, azonban a hétvégén Kocsis Máté, fideszes politikus is ráerősített erre a propagandára” – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Mirkócki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: a nagy magyar valóság teljesen eltér a kormány által hirdetett állapottól.

A nemzeti radikális képviselő a napi rendszerességű országjárásán azt tapasztalja, hogy már nem csak a kis településeken, hanem átlagos vidéki városok bizonyos részein az ott élők rettegnek, hiszen mindennaposak a betörések, lopások és a súlyos testi sértések és erőszakos bűncselekmények. Ennek legkiszolgáltatottabb áldozatai: nők, idősek és gyermekek – közölte a politikus.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a Jobbik a rendőrség átalakításán kívül olyan javaslattal állt elő, amely rövid távon a bűnüldözést, hosszú távon a bűnmegelőzést segítené. A párt alanyi jogon olyan állapotjelző készüléket adna minden magyar nyugdíjasnak, amely GPS segítségével működik,és két gomb van rajta, az egyikkel egészségügyi probléma, a másikkal bűncselekmény esetén lehetne értesíteni a hatóságot.

A politikus elmondta: a rendszer kiépítésének összegével kapcsolatban nagyon különböző becslésekkel lehet találkozni, az biztos, hogy egy ilyen készülék 800-1000 forintba kerül, nagy tételben valószínűleg olcsóbban is belehetne szerezni azokat.

A Jobbik azonnal találna költségvetési forrást a terv megvalósítására, Mirkóczki Ádám példaként említette a Terrorelhárítási Központnak szánt 13 milliárd forintot, az összeg egyharmadából már meg lehetne oldani a nyugdíjasok biztonságát. A nemzeti radikális képviselő szerint történelmi lépés lenne, ha Magyarországon alanyi jogon minden idős ember jelentkezne egy állapotjelző készülékkel.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Fotó: alfahir.hu
A Jobbik már többször számon kérte a kormányon, hogy a fideszes önkormányzatok a közfoglalkoztatásból miért próbálják or
Vona Gábor - a Jobbik elnöke és frakció-vezetője
Vona Gáborral, a Jobbik elnökével készített interjút az egyik legolvasottabb lengyel konzervatív hetilap, az Uwazam Rze,
Évekkel ezelőtt jelentette fel egy cigány Rubi Gergely országgyűlési képviselőt, akit bűncselekmény elkövetésével vádolt

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május