Híreink

Történelmi szövetség a magyar vállalkozásokkal

2017-12-18 15:53
-A +A
 
Vona Gábor legújabb vállalásában a magyar vállalkozókkal kötött szövetséget. A Jobbik kormányra kerülve véget vetne a magyar vállalkozókat eláruló gazdaságpolitikának, a legerősebb ellenzéki párt erősítené a szektor szereplőinek a helyzetét, javítana a versenyképességükön. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje kiemelte, a mikró-, kis és középvállalkozók (mkkv) támogatásával végső soron a magyar gazdaság motorját indítják be.
 
Vona Gábor a Vona18 keretében tartott hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a Jobbik történelmi szövetség megkötésére készül a magyar vállalkozásokkal. A legerősebb ellenzéki párt kormányfő-jelöltje hangsúlyozta: a korábbi kormányok csak kampányoltak és ígérgettek, de a választások után a hazai vállalkozásokkal szemben vagy ellenséges, vagy semleges módon viselkedtek.
 
Ennek eredményeként alakult ki az a duális gazdaság, amely során a tőkeerős, versenyképes multik szembekerültek a tőke- és versenyhátrányban lévő magyar mkkv-kkel – mutatott rá a politikus. Az elmúlt 27 évben a kormányok az egyszerűbb utat választották, nemhogy szövetséget kötöttek volna a magyar vállalkozókkal, ehelyett Magyarországra engedték a jobbára összeszerelő üzemeket fenntartó multikat – magyarázta Vona Gábor.
 
„Ennek az elhibázott, a magyar vállalkozókat eláruló politikának a z eredménye a versenyképtelenség, és hogy a magyar munkaerőt megalázó bérért dolgoztatják” - tette hozzá.
 
A Jobbik elnöke emlékeztetett: a legfrissebb felmérések szerint hazánk a 60. a versenyképességi rangsorban, miközben az összes régiós versenytársunk megelőz minket. Kiemelte azt is, hogy a magyar mkkv-k a magyar munkaerő 68 százalékát foglalkoztatják, illetve a nemzetgazdasági beruházás 25 százalékát adják.
 
Vona Gábor szerint ennek a szövetségnek a lényege, hogy erősebbek, innovatívabbak lesznek a magyar cégek. „Egy sikeres vállalkozói réteg képes a magyar gazdaságot erősíteni, így több pénz jut az alrendszerek finanszírozásra is” - mutatott rá. Emellett konkrét előny, hogy a versenyképesség növelésével a magyar emberek bére is emelkedik, akik így itthon a maradnak, és a fizetésüket is itthon költik el.
 
„Amikor erre a történelmi szerződésre készülnek, akkor a magyar gazdaság motorját akarjuk beindítani” - utalt az elmúlt 27 év kormányainak a 700 ezer magyar céggel szembeni mulasztására.
 
Közölte azt is, hogy számtalan háttérbeszélgetésen vannak túl. A Jobbik politikusai, Vona Gábor, Z. Kárpát Dániel, Volner János, valamint Varga-Damm Andrea több alkalommal is egyeztettek a szektor szereplőivel, amely során nyolc alapelvet fektettek le a 2018 utáni időszakra.
 
 
A SZÖVETSÉG ALAPELVEI:
 
1. a korrupció felszámolása, a tiszta verseny feltételeinek biztosítása;
2. kiszámíthatóság, tervezhetőség, biztonság: egy felülről bebetonozott adórendszerrel kíván a Jobbik biztonságot nyújtani a vállalkozóknak;
3. adó-és járulékcsökkentés (hazánkban jelenleg 48 százalék ez a teher, az OECD-átlag 36 százalék, Szlovákiában 41 százalék, míg Lengyelországban 35,5 százalék);
4. bürokráciacsökkentés: jelenleg jogosan érezhetik azt a vállalkozók, hogy az állam nem partner a munkahelyteremtésben, a Jobbik ezzel a gyakorlattal is szakítani fog;
5. stratégiai szemlélet megalkotása: az Orbán-kormány kormány azt sem tudja megmondani, hogy jelenleg mi tartozik a stratégiai ágazatok közé;a munkaerő itthon tartása, amelynek az alapját a bérunió, az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének Európai Uniós szintű elfogadása is biztosíthatja;
6. a szakképzés reformja: hogy ne csak a multik véleményét hallgassák meg, hanem vegyék figyelembe a magyar vállalkozók meglátásait is;
7. a beszállítói hányad növelése;
8. az uniós és az állami források magyar vállalatokhoz terelése.
 
„Ez új minőséget jelent a kormány és a magyar vállalkozók kapcsolatában, ahol azt érzik, hogy nincsenek egyedül, mert van mögöttük egy erős, támogató partner. A magyar állam” - foglalta össze a legújabb vállalását Vona Gábor.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 április