Tovább folyik a szervezett rongálás - már a Jobbik irodáját is lefújták

2014-03-14 08:41

Fehér festékkel öntötték le és horogkeresztet fújtak ismeretlenek a Jobbik belvárosi irodájának ajtajára.  A plakátokat továbbra is sorozatosan rongálják.

Kedden hajnali négy órakor két, az arcát sállal eltakaró fiatalember horogkereszteket fújt fel a Jobbik irodájának ajtajára. Körülbelül fél órával később az egyik elkövető visszatért és fehér festékkel is leöntötte a nyílászárót – közölte portálunkkal Balyi Miklós, a Jobbik V.kerületi elnöke. Hozzátette: kihívták a rendőrséget, feljelentést tettek, a kamerafelvételt pedig leadták a hatóságnak.

Balyi azt is elmondta: arra kérték a rendőrséget, hogy az utcát vegyék fel a járőrözési útvonalukba.

A politikus szerint támadássorozatról lehet szó, hiszen kedden hajnalban a Hazatérés Templománál felállított Horthy-szobrot védő üvegburkolatra, illetve az épület előtt álló, a Jobbik által felállított kettőskeresztre is fekete horogkereszteket festettek ismeretlen tettesek.

Sorozatosan rongálják a plakátokat

Budapest több kerületéből is folyamatosan visszajelzéseket kapunk arról, hogy a Jobbik óriásplakátjait megrongálták, fekete festékkel lefújták. Szervezett rongálásról lehet szó, hiszen a jobbikos óriásplakátok mindegyikére fekete horogkeresztet, „nácik” feliratot, illetve Vona Gábor, valamint a jobbikos országgyűlési képviselőjelöltek arcára „Hitler bajuszt” festettek, de van amelyikre pisztolyt is ragasztottak. Egyes plakátokon a Veled sikerülni fog! mondatot "Veled is végzünk" feliratra cserélték, itt előre gyártott elemeket ragasztottak fel, ami szintén szervezettségre utal.

A tegnapi nap folyamán Novák Előd jelezte: ha rongálás vagy időjárási okok miatt valamely jobbikos plakát javításra szorul, azt kérik sürgősen bejelenteni a plakatjavitas@jobbik.hu címen, a pontos helyszín megjelölésével és lehetőleg - akár csak mobiltelefonos - fénykép csatolásával.

alfahir.hu - jobbik.hu