Híreink

Tovább kell küzdeni a végrehajtói túlkapások ellen

2017-10-03 16:06
-A +A
 
A Jobbik szerint tovább kell küzdeni a végrehajtói túlkapások ellen - közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, vonatkozó javaslatukat átdolgozott formában újra benyújtják az Országgyűlésnek, emellett ragaszkodnak a kilakoltatási moratórium elrendeléséhez és egy új elszámolási törvény megalkotásához.
 
A Jobbik továbbra is kiáll amellett, hogy "Indokolatlanul senkit ne lehessen kiforgatni a vagyonából, senkinek ne lehessen ellehetetlenítteni az életét." Z. Kárpát kifejtette, hogy korábbi javaslatuk - amelyet az igazságügyi bizottság vitára alkalmatlannak talált - azt tartalmazta, hogy a létminimumhoz szükséges jövedelmeket, nyugdíjakat ne lehessen 50 százalékos letiltással sújtani. A továbbiakban egyebek mellett azzal egészítik ki az elképzelést, hogy egy hitelkérelem esetében ne a jövedelmet, hanem a fedezetet vegye alapul a pénzintézet - mondta.
 
A túlkapási formák megszüntetését sürgeti a párt, azért is mert mostanában ismét megszaporodtak a kilakoltatások. A Fidesz azonban vitázni sem hajlandó a problémáról, tagadja annak létezését.
 
A Jobbik az elmúlt hónapokban állt elő egy többpontos javaslatcsomaggal, melynek elemei:
 
- A kilakoltatási moratórium elrendelése egészen addig míg a kormány meg nem oldja a problémát.
- Indokolatlan, vagy megkérdőjelezhető letiltásokkal ne lehessen súlytani a nyugdíjat és az alapvető létfenntartáshoz szükséges jövedelmet.
- Új elszámolási törvény elfogadása, a hitelek felvételkori árfolyamon történő átváltásával.
- Kártérítési alap létrehozása.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november