Híreink

Trafikmutyi-eljárás a drága tankönyveknél is

2013-05-19 09:38
-A +A
Trafikmutyi-eljárás a drága tankönyveknél is - Fotó: MTI

A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a tankönyvellátás rendszerének átalakítása miatt emelkedni fognak a tankönyvek árai. Az új szabályozással ugyanis a Fidesz először monopolhelyzetbe hozta a terjesztésben a Könyvtárellátót (ismertebb nevén KELLO-t), majd a terjesztés árrését az eddigi átlagos 12 százalékról a nem kis példányszámú tankönyvek esetében 20 százalékra emelte, amely komoly áremelkedéshez vezet.

Mindez kiváló példa arra, hogyan is működik a fideszes mutyi: először beszűkíti a terjesztők körét, majd megemelik a biztos hasznot jelentő árrést, ahogy az a trafikmutyi esetében is történt. Mindeközben soha nem látott káosz uralkodik az új rendszer miatt a tankönyvellátás területén, amely már az őszi iskolakezdést veszélyezteti, hiszen a jogszabályi és határidőbeli csúszások miatt az sem garantált, hogy időben eljut minden gyerekekhez a szükséges tankönyv. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy az őszi tanévkezdés évről évre egyre több család számára jelent komoly anyagi nehézséget, amelyet tovább súlyosbít ez az áremelkedés.

Tekintettel az iskoláskorú gyermeket nevelő családok támogatásának szükségességére, ahelyett, hogy a Könyvtárellátó hasznát növelnék, a Jobbik szerint a tankönyvek árát épphogy csökkenteni kellene. A nemzeti ellenzék ezért benyújtott egy határozati javaslatot, amelyben kezdeményezzük az indokolatlanul magas árrés 7 százalékra csökkentését és ezzel párhuzamosan a tankönyvek árának 13 százalékos mérséklését. A Jobbik felszólítja a kormánypártokat, hogy támogassák a javaslatot a magyar családok iskolakezdéssel kapcsolatos terheinek csökkentése érdekében.

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Egy fiatal politológus, Balázs Ádám Samu interjút készített PolMa Progresszív nevű blogjára Balczó Zoltánnal, a Jobbik a
Az Ellenvélemény interjút készített Gajdos Attilával, aki Szarvas egyik elhallgatott önkormányzati képviselője.
Aaz elmúlt években több mint félmillióan vándoroltak ki hazánkból, több tízmillió forintnyi adót vittek el az országból.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A Fidesz végleg a könyvégetők pártjává vált, a Jobbik viszont a tudás és a kultúra pártján áll.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január