Tudatos forintgyengítés

2020-02-13 16:06

A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy az inflációs cél mellett árfolyamcélt is tűzzön ki a jegybank - közölte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MTI szerint Z. Kárpát Dániel elmondta: elképedve látják, hogy a forint tudatos gyengítésének engedésével évente forint-százmilliárdokat vesz ki a magyar családok zsebéből a kormány.

Az ellenzéki képviselő szerint mindez teljesen tudatos a kormányzat részéről, hiszen ezzel a módszerrel tudja biztosítani, hogy a multinacionális cégek beruházzanak Magyarországon, holott, tette hozzá, arra volna szükség ehelyett, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat támogassák.

Orbán Viktor valódi stratégiai partnerei azok a multicégek, amelyekkel részben titkos, részben nyilvános stratégiai szerződéseket írtak alá - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, hangsúlyozva: a Jobbik újratárgyaltatná ezeket a megállapodásokat, amelyek "nem feltétlenül a magyar nemzetgazdaság és biztosan nem a magyar munkavállaló polgárok érdekeit szolgálják".

A magyar emberek vagyonát, jövedelmét, megtakarításait tudatosan inflálják el.

Ennél öneladóbb, ennél szervilisebb, ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország az elmúlt harminc évben - jelentette ki.

alfahir.hu - jobbik.hu

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

2020 május