Túlszámlázás a szerencsi mentőállomásnál?

2016-09-19 14:53

A Jobbik a szerencsi mentőállomás felújítása ügyében az átadást követően vizsgálatot kezdeményezett. A helyszíni felmérés és a több hónapos adatigénylési procedúra után sikerült hozzájutni a pályázati dokumentációkhoz, melyekből világossá vált, hogy sem a kivitelezési munka minősége, sem pedig a mennyisége és a költsége nem felel meg az építési normagyűjteményben szereplő tételeknek. Konkrét tételek esetében előfordulnak tízszeres árak is a normához képest.

Ezen tények ismeretében megállapítható, hogy több millió forintos túlszámlázás történhetett, mely felveti a sikkasztás, hűtlen kezelés gyanúját.

Az ügy tisztázása érdekében Horváth Ádám, a Jobbik szerencsi elnöke valamint Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő közérdekű bejelentést tett az OMSZ felé, melynek eredményeként Máté Gábor megbízott főigazgató vizsgálatot rendelt el az ügy feltárása érdekében. A fejleményekről tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.

Jobbik Szerencsi Szervezete

A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.

2019 július