2018-03-23 16:02

A Jobbik újabb beadvánnyal fordul a parlament mentelmi bizottsághoz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vadászatai miatt - közölte Szilágyi György, a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus felidézte, hogy múlt héten kezdeményeztek vagyonnyilatkozati eljárást Semjén Zsolttal szemben, azonban azt a testület elutasította arra hivatkozva, hogy nem jelölték meg, a bevallás melyik részét kifogásolják.

Mint mondta, azt firtatnák, ami nincs benne, az ajándékozás címszónál ugyanis nem szerepelnek az 5 millió forintos vadászatok, miközben a 63 ezer forintot meghaladó értékű ajándékokat fel kellene tüntetni.

A képviselő szerint az elutasításból is az látszik, hogy a Fidesz-KDNP foggal-körömmel védi a "piszkos ügyekbe" keveredett politikusait, de kijelentete, hogy a Jobbik nem hagyja annyiban az ügyet és a nap folyamán ismét benyújtják a mentelmi bizottsághoz a kifogásukat, ahol pontosan megjelölik a 17. oldalt, ahol a képviselőknek azokat az ajándékokat kellene feltüntetniük, aminek összege a képviselői fizetésük 1/12-ed részét meghaladja.

Szilágyi György visszataszítónak nevezte a kormánypárti politikus viselkedését, nevetségesnek ítélve azt az érvet, hogy nem politikusként vett részt a rendezvényeken.

"Úgy néz ki, hogy a vadászatok során Semjén Zsolt elvesztette politikus jellegét" - fogalmazott, kérdésesnek nevezve, milyen minőségben beszélgetett azokon közbeszerzésekről, épületek megszerzéséről.

A jobbikos képviselő bírálta azt is, hogy a miniszterelnök-helyettes egyik nyilatkozata szerint részt venne egy jegesmedve-vadászaton is. Ehelyett a WWF számlaszámát ajánlotta figyelmébe, utalva arra, hogy a jegesmedve veszélyeztetett faj.

alfahir.hu - jobbik.hu

Magyarország ebben is Európa szégyenpadjára került.
A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül.

2018 október