Ugyanannyit költünk az egészségünkre, mint a svájciak

2017-11-13 08:11

A Jobbik szerint európai összehasonlításban Magyarországon a legrosszabb az egészségügy helyzete, és nemzetközi összehasonlításban is le van maradva. Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese szombati, budapesti sajtótájékoztatóján ezt a legfrissebb, OECD-tagországok között az egészségüggyel kapcsolatos felmérések adataira hivatkozva közölte.

Elmondása szerint százezer emberre Magyarországon 261 rákos megbetegedés jut, ez a legrosszabb szám a vizsgált országok között.

Emellett az infarktust elszenvedő 45 év felettiek a megbetegedést követő 30 napon belül Magyarországon négyszer annyian halnak meg a betegség miatt, mint nyugaton.

Kiemelte még, hogy a fiatalok egyötöde dohányzik hetente legalább egyszer és 37 százalékuk volt már legalább kétszer részeg. Lukács László György szerint ez is azt példázza, hogy a kormány nem védte meg a betegeket a népbetegségektől és a pénzügyi tehertől sem, ugyanis a felmérés szerint

Magyarországon ugyanannyit fordítanak az emberek egészségügyre, mint Svájcban.

A Jobbik kormányra kerülve páciensközpontú egészségügyet hozna létre, és zéró toleranciát hirdetne a rákos megbetegedésekkel szemben - szögezte le Lukács. Emellett önálló egészségügyi minisztériumot hoznának létre és visszaállítanák a kormány által bezárt egészségügyi szervezeteket, köztük Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ).

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

2017 november