Híreink

Új nyugdíjrendszerre van szükség

2017-07-26 17:02
-A +A
 
A Jobbik egy teljesen új nyugdíjrendszer bevezetését tartja szükségesnek, amelynek része egyebek mellett a differenciált emelés és a nyugdíjplafon.
 
Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján egy felmérésre hivatkozva azt mondta: az elmúlt két évben összességében romlott a nyugdíjasok helyzete, nem csak a nyugati szinthez képest, hanem már a környező országok viszonylatában is.
 
A Jobbik alelnöke szerint ez annak tudható be, hogy az elmúlt 27 év gazdaságpolitikája csődöt mondott.
 
"Mégpedig az a gazdaságpolitika, hogy Magyarországon legyenek alacsonyak a bérek, ne növeljük, akár mesterségesen is tartsuk alacsonyan." Ez a közgazdasági gondolkodás nem működik és a nyugdíjba vonulók isszák meg a levét, hisz alacsony bér után alacsony nyugdíj jár, így sokaknak kell 60 ezer forintból kigazdálkodniuk a havi megélhetésüket.
 
A politikus merevnek tartja a jelenlegi nyugdíjrendszert. Ehelyett azt javasolja, hogy mindenki a számára megfelelő időpontban mehessen nyugdíjba, a korhatárt pedig ne kelljen kötelezően alkalmazni.
Jónak nevezte a részleges nyugdíj lehetőségét is, amelyben a munkavállalók először 6, majd 4 órás műszakokat vállalva, fokozatosan lépnének ki a munkaerőpiacról, részt vállalva a fiatalok képzésében.
 
Sneider Tamás azt is javasolta, hogy az alacsonyabb nyugdíjak magasabb százalékkal emelkedjenek. A nyugdíjplafon visszaállítását sürgette, bírálva, hogy létezik 2 millió forintot meghaladó állami "luxusnyugdíj" is, "miközben 700 ezren kapnak 100 ezernél alacsonyabb nyugdíjat ma Magyarországon."
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus