Újabb „menekülttábort” nyit a kormány lakott területen belül

2015-08-07 11:50

A Magyar Közlöny tegnapi számából derült ki, hogy a kormány menekültügyi őrzött befogadó központot hoz létre Kiskunhalason. A dél-alföldi településen az utóbbi hónapokban már jelentősen megszaporodott a migránsok száma, akiket ráadásul a kormány elképzelései szerint lakott területre helyeznének. A helyiek félnek és joggal kérik számon a kormányon, hogy miért a város határán belül nyitnak újabb menekültügyi intézményt.

Az Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet szöges ellentétben áll a miniszterelnök korábbi nyilatkozatával miszerint be kell zárni a menekülttáborokat. Jól láthatóan a Fidesz legújabb taktikája a migránskrízis leplezésére, hogy az orwelli újbeszélhez hasonlóan új kifejezésekkel illeti a lakott területen belüli menekülttáborokat. Ennek jegyében hozzák létre Budapest kellős közepén a „tranzitterületeket”, valamint Kiskunhalason a „menekültügyi őrzött befogadó központot”.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a migránsok lakott területen belüli elhelyezését, tartsa be azt a kormányrendeletet, ami Szerbiát biztonságos országgá nyilvánította, a migrációs krízis elcsendesedéséig függessze fel a Dublin III. egyezmény alkalmazását, és azonnal fordítsa vissza a gazdasági bevándorlókat a határon.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik kiskunhalasi választókerületi elnöke, és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

jobbik.hu

A napnál is világosabb, hogy a kormány arra játszik, hogy minél több intézmény nehéz helyzetbe kerüljön. A kórházak egy részére már így is felügyelőket nevezett ki…
Hol van a megígért 60 ezer bölcsődei férőhely? Hol vannak a méltányos bérek?

2019 április