Híreink

Újabb „menekülttábort” nyit a kormány lakott területen belül

2015-08-07 11:50
-A +A

A Magyar Közlöny tegnapi számából derült ki, hogy a kormány menekültügyi őrzött befogadó központot hoz létre Kiskunhalason. A dél-alföldi településen az utóbbi hónapokban már jelentősen megszaporodott a migránsok száma, akiket ráadásul a kormány elképzelései szerint lakott területre helyeznének. A helyiek félnek és joggal kérik számon a kormányon, hogy miért a város határán belül nyitnak újabb menekültügyi intézményt.

Az Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet szöges ellentétben áll a miniszterelnök korábbi nyilatkozatával miszerint be kell zárni a menekülttáborokat. Jól láthatóan a Fidesz legújabb taktikája a migránskrízis leplezésére, hogy az orwelli újbeszélhez hasonlóan új kifejezésekkel illeti a lakott területen belüli menekülttáborokat. Ennek jegyében hozzák létre Budapest kellős közepén a „tranzitterületeket”, valamint Kiskunhalason a „menekültügyi őrzött befogadó központot”.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a migránsok lakott területen belüli elhelyezését, tartsa be azt a kormányrendeletet, ami Szerbiát biztonságos országgá nyilvánította, a migrációs krízis elcsendesedéséig függessze fel a Dublin III. egyezmény alkalmazását, és azonnal fordítsa vissza a gazdasági bevándorlókat a határon.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik kiskunhalasi választókerületi elnöke, és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.
Jakab Péter
Jakab Péter a "felhatalmazási" törvényről szóló szavazásról.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 április