Híreink

Újabb Tarlós-csőd: rossz előkészítés, munkahelyek felszámolása és az átadás eltolása a Határ úton

2015-11-09 15:47
-A +A

A budapesti terek és utak felújításai közismertek arról, hogy a rossz és drága előkészítés után, az indokolatlanul hosszú ideig tartó felújítások még így sem készülnek el az előre bejelentett határidőre. "Természetesen" a Határ úti buszvégállomás felújítás esetében sem történt másképp, ráadásul az új arculat miatt több tucat ember állása szűnt meg.

Több mint fél éve, 2015 áprilisában kezdődött el a Határ úti autóbusz-végállomás teljes felújításának munkálatai. A Budapesti Közlekedési Központ, mint a Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervezője kezdte meg a munkálatokat, és bár a terület mérete nem indokolná, előzetes számítások alapján 430 millió forintjába kerül az adófizetőknek. Már a kezdetekben aggodalomra adott okot, hogy az új arculat megtervezésénél nem vették figyelembe a helyszín adottságait. Több tucat embernek adtak munkát azok az üzlethelyiségek, amelyeket az új arculat miatt megszüntettek, és helyére nem kínáltak megfelelő opciót a munkájukat és megélhetésüket elveszítő árusoknak. Nincs mit szépíteni, a Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat több száz millió forintért munkahelyeket szüntetett meg.

Az átadás időpontjának 2015 október közepét jelölték meg, amely már a munkálatok első hetei után látszott, hogy tarthatatlan ezzel a munkatempóval és "szakértelemmel". Mint oly sok fővárosi beruházás, ez is sokszor heteket állt, és ha a munkagépek dolgoztak, akkor is nagyon szolid iramot diktáltak. Jobb sorsú országokban az ilyen fontos csomópontok felújítását a lehető legrövidebb idő alatt végzik el, éjszaka és a hétvégi napokon is dolgoznak a kivitelezők, hiszen miért kellene emberek tízezreinek az életét megkeseríteni több mint fél éven keresztül? 

Kispest és Pesterzsébet lakóinak érdekében követeli a Jobbik, hogy ha kell, akkor éjjel-nappal dolgozzanak a kivitelezők, és készüljenek el minél hamarabb a felújítással. A megrendelő és a tervező pedig találjon megoldást arra, hogy az új arculattal megegyező üzlethelyiségek kialakításra kerülhessenek. 

Lázár Tamás, Kispest jobbikos önkormányzati képviselője

jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február