Újabb vita az EP-ben a jogállamiság magyarországi helyzetéről

2018-04-27 08:28

Az Európai Parlament illetékes szakbizottsága, megfelelve a plenáris ülés 2017. május 17-ei döntésének, elkészítette és megvitatta a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló jelentés tervezetét. Az előterjesztésben a már szinte megszokott és szélsőségesen liberális álláspontot tükröző hamis vádak mellett lényeges kérdésekben indokolt elvárások jelennek meg.

A jelentés erőteljes megfogalmazással bírálja a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozását. Szijjártó Péter a konkrét kritikára  választ nem adott, ehelyett a magyarországi médiaszabadságot példaként állította a többi uniós ország elé. A jelentés a médiát szabályozó és felügyelő szervezetek lényegi reformját és a hatalomkoncentráció csökkentését várja el annak érdekében, hogy biztosítani lehessen a politikai semlegességet, a társadalmi szempontból jelentős politikai és egyéb csoportok tisztességes média megjelenését.
A Jobbik véleménye szerint ennek hiánya tette hatásossá a kormánypártok megfélemlítő, ellenvéleményt elhallgató, hazug propagandáját, és biztosította a Fidesz választási győzelmét. Az újólag megerősített tanulság: szabad sajtó nélkül nincs szabad választás.

Balczó Zoltán, a Jobbik EP képviselője

Szinte az összes párt beállt mögéjük.
A Jobbik ugyanazt mondja, mint 2016-ban: építsenek börtönöket!

2020 február