Híreink

Újra benyújtja népszavazási kérdését a Jobbik a magyar föld magyar kézben tartása érdekében

2016-04-04 09:51
-A +A

Két nagy veszély leselkedik a termőföldre és a vidéki megélhetésre: a milliomos Fidesz-közeli haverok nyomulása, valamint a külföldi földvásárlók. A legnagyobb ellenzéki pártként nem hagyjuk annyiban a magyar föld védelmét, és újra benyújtjuk az erről szóló népszavazási kezdeményezésünket.

Orbán Viktor korábbi azt ígérte, az ő miniszterelnöksége alatt a külföldiek nem juthatnak földhöz. A tények ennek ellentmondanak, hiszen a külföldiek már az állami földek privatizációjából is kirívó mértékben részesülnek, és Somogy, Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron megyékben a legnagyobb fölvásárlók közülük kerültek ki. A magyar földet és a vidék megélhetését a Fidesz-közeli milliomos haverok harácsolása és a külföldi felvásárlók fenyegetik leginkább. Előbbiek az árverések győzteseinek 30, míg utóbbiak 10 százalékát teszik ki. Nyilvánvaló tehát, hogy a propaganda ellenére nem a családi gazdálkodók jutnak földhöz, hanem milliomos tőkebefektetőkről van szó, akik a legzsírosabb területekre teszik rá a kezüket. Mindenki számára egyértelmű, hogy ennyi pénzt nem a helyben élő családi gazdálkodók tudnak letenni az asztalra, ahogy azt a kormányzati kommunikáció állítja.

Eredeti kezdeményezésünket egy valószínűleg Fidesz-közeli civil személy által benyújtott kérdés miatt, elfogadhatatlan módon utasította el az NVB. Annak a beadványnak viszont semmi köze nem volt a mi kérdésünkhöz, az elutasítás körülményei miatt az Alkotmánybírósághoz fordulunk. Ennek ellenére számításba vesszük az NVB kritikáit, és már hétfőn benyújtjuk az új kezdeményezést. Egyben felszólítjuk a kormányt, hogy a népszavazás rendjével kapcsolatos módosításokat minél előbb vigyék keresztül, és szüntessék meg azt az áldatlan állapotot, hogy párhuzamosságra hivatkozva meg lehet akadályozni a népakaratot!

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember