Híreink

Utcára hív a Jobbik a demokráciáért

2017-12-11 16:47
-A +A
 
Vona Gábor hétfői napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy péntek délután békés demonstrációra hívnak mindenkit, akinek számít, hogy a magyar demokrácia túlélje Orbán diktatúraépítését. 
 
A Jobbik elnöke úgy értékelte, hogy az Állami Számvevőszék büntetéséről a korrupt, zsarnok Orbán Viktor döntött, hogy "megpróbálja megsemmisíteni az egyedüli kormányváltó erőt és ezzel a demokrácia redőnyét lehúzva elérje hőn áhított vágyát, a diktatúra kiépítését."
 
Vona elmondta, hogy a kormány fél hatalma elvesztésétől és ezért folyamodik ilyen eszközökhöz, pedig jobban tenné, ha visszavonná az Állami Számvevőszék méltatlan akcióját és Domokos László lemondana az intézmény vezetéséről.
 
Hiába takaróznak ugyanis a biztonság megadásának illúziójával, a jelenlegi kormányt le fogja váltani a magyar társadalom. Vona Gábor hat pontban foglalta össze, hogy ennek bekövetkezte után a Jobbik milyen intézkedéseket hozna az ország rendbe tétele érdekében.
 
- Első helyen áll az ország biztonságának megvédése, ezért ha szükséges még több kerítést építenek, felállítják a határőrséget és felszámolják a letelepedési bizniszt, aminek haszonélvezőit elszámoltatják.
- Visszaállítják a demokrácia intézményeit, melyeket a kormányzása alatt Fidesz saját hatalmába állított és felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét.
- Modern, 21. századi oktatáspolitikával, termelésközpontú innovatív gazdaságpolitikával, a korrupció felszámolásával növelik az ország versenyképességét.
- Orbán Viktor politikája okozta károkat rendezik a nemzetközi térben is.
- Minden erejükkel azon lesznek, hogy felszámolják a fiatalok elvándorlását, ami sajnos nem kalandvágyból történik.
- Helyreállítanák a társadalmi megosztottságot. Azt fogják keresni, hogy mi az ami összeköt, ahelyett, hogy mi az ami szétválaszt.
 
A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hozzátette, hogy a Fidesz biztos volt benne, hogy 2017 Európa szerte a lázadás éve lesz, de már látszik, hogy a lázadás 2018-ban Magyarországon jön el, ami el fogja sodorni az Orbán-kormányt.
 
Vona péntek délután 17 órára békés fáklyás demonstrációra hívott mindenkit, aki számára fontos a demokrácia megőrzése. Helyszín: Lendvay utca 28., Fidesz székház előtt.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 április