Üzenjük a multiknak: ha Magyarországra jössz, tisztelned kell a magyar szakszervezetiséget!

2019-02-11 11:41

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja azt, ahogy az esztergomi Suzuki gyár leszámolt egy dolgozójával azért, mert szerette volna megalapítani a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi alapszervezetét.

A férfi 14 éve végzett kifogástalan munkát a gyárban, és egy ideje egy nagyobb területért is felelt az üzemben. Kirúgása előtt semmilyen figyelmeztetést vagy megrovást nem kapott a vezetéstől, így egyértelmű az, hogy a szakszervezet megalakulása miatt bocsátották el. Sajnálatos módon ez az eset nem egyedi Esztergomban, hiszen 2006-ban is hasonló módszerekkel rúgtak ki egy alkalmazottat, aki azelőtt szintén helyi szakszervezetet szeretett volna létrehozni.

Magyarország kormányának a hozzáállása, illetve jelen esetben a semmittevése is különösen botrányos. Miközben a magyar gazdaság növekedéséről papolnak, semmit nem tesznek azért, hogy az amúgy is kizsigerelt, minimálbéren tartott dolgozók érdeke érvényesüljön a multikkal szemben. Ezúton szólítjuk fel a Fideszt, hogy a Rabszolgatörvény azonnali eltörlése mellett teremtse meg a szakszervezetiség normális, törvényi hátterét, mely alól egyetlen külföldi érdekeltségbe tartozó gyár sem húzhatja ki magát.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe

2019 július