Híreink

„Vagy mi váltjuk le őket, vagy senki!” - tovább erősít a Jobbik

2016-09-08 14:54
-A +A

Négy szóvivővel készül a Jobbik a választási kampányra, a választásokra és végül a kormányváltásra. Vona Gábor pártelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor azt nyilvánvalóvá tette, hogy a 2018-as országgyűlési választásoknak már csak annyi a tétje, vagy a hat esztendeje kormányzó Fidesz, vagy pedig az egyetlen alternatíva, a Jobbik alakíthat kormányt.

A legerősebb ellenzéki párt Dunakilitin tartja háromnapos frakcióülését, amelynek a „közepén” szervezett a Jobbik sajtótájékoztatót csütörtökön; az elsődleges téma az új szóvivők bemutatása volt, ugyanakkor Vona Gábor röviden értékelte a frakció eddigi munkáját.

Sok a feladat

A szerdai napon az országgyűlési képviselők a Valódi Nemzeti Konzultáció három témájáról és az ezekkel kapcsolatos 14 megválaszolandó kérdésről egyeztettek. Mint ismert, a nemzeti néppárt a lakosságot a korrupció (témafelelős: Szilágyi György), az oktatás (Dúró Dóra), illetőleg az egészségügy (Lukács László György) témájában kérdezné meg, a kérdőíveket október 2-át követően postázzák majd a háztartásoknak.

A pénteki zárónapon is fontos téma kerül az ellenzéki frakció stábja elé, Volner János beszéde után olyan „meghatározó súlyú, előre mutató” kérdéssel foglalkoznak majd, mint a magyarországi munkabéremelés. Vona Gábor hangsúlyozta: megnyugtató jólét nem valósulhat meg bérpolitikai változtatások nélkül.

A pártelnök szerint a 2018-as választások tétje leegyszerűsödött, két szereplő maradt, a kormányzó Fidesz, és annak egyetlen alternatívája, a Jobbik, „amely saját programmal, saját jelöltekkel és saját vízióval” készül a megmérettetésre.

„Vagy mi váltjuk le őket, vagy senki!” - utalt Vona Gábor a megváltozott belpolitikai helyzetre.

Magyarázatként röviden kitért a baloldalra, amely szerinte eddig is súlyos válságban volt, ami nem enyhült. Most már nemcsak, hogy nem tud, de nem is akar választást nyerni. Ennek számtalan jele, megnyilatkozása volt, tette hozzá a pártelnök; „a baloldal lemondott a 2018-as választásról, a Jobbik az egyedüli alternatíva” - foglalta össze Vona Gábor.

A nemzeti néppárt vezetője aláhúzta: a néppártosodás folyamata sikeren lezárult, így a Jobbik rá kíván fordulni a választásokra, a kampányra és a kormányzásra.

„Szeretnénk visszaadni a reményt magyar társadalomnak, mert ez elveszett” - fogalmazott Vona, hangsúlyozta, hogy a Jobbik egy szabadabb, biztonságosabb országért dolgozik.

Véget vetnének az egzisztenciális nyomornak, amely egyrészt rabságban tartja az országot, másrészt kivándorlásra kényszerít; a magyarok „európai áron vásárolnak, de ázsiai béreket keresnek” - érzékeltette az abszurd helyzetet a politikus. Magyarország versenyképessége jelenleg olcsó munkaerőre alapul, a Jobbik azonban egy fordított folyamatot indítana el, és a visszacsábítaná a külföldre kényszerült magyarokat – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Vona elárulta, a Jobbik az anyagi stabilitáson túl visszaadná a társadalomnak a szabadságérzetét. A politikus szerint „fullasztó érzés” lengi be hazánkat, amelynek eklatáns példája a nyilvánosságra került zsarolási ügy, amelyben a titkosszolgálatok megkörnyékeztek egy újságírót. A pártvezető ezt demokrácia deficitnek nevezte, ezzel szemben „egy demokratikusabb, szabadabb légkört” akar hazánknak.

Elismerte, hogy ez sok munka, így szóvivői feladatok is megsokasodtak. Ezért a párt úgy döntött, hogy Mirkóczki Ádámon kívül további hárman fognak abban segédkezni, hogy a nemzeti néppárt üzenete, programja minél hangsúlyosabban megjelenjen a közvélemény előtt.

Szűcsné Major Ildikó

A Heves Megyei Közgyűlés tagja, főként oktatási, szociális és a nőket, családokat érintő kérdésekben fog megszólalni a kétgyermekes földrajz- és történelmi tanár.

Jakab Péter

A miskolci Jobbik frakcióvezetője is országos feladatokat fog kapni, mint mondta, azon lesz, hogy „a tetten érhető kormányváltó hangulat és a kormányváltó erő megtalálja egymást”. Témái közül kiemelte a létbiztonság, a létbizonytalanság, illetőleg a fizikai és anyagi biztonság ügyeit, illetőleg a korrupció elleni küzdelmet hangsúlyozta.

Apáti István

A politikus már hat éve a Jobbik országgyűlési képviselője, aki szerint mind az ország, mind pedig a párt nagy napja lesz hazánk legkomolyabb bűnszervezetének a leváltása. Ennek megfelelően az igazságszolgáltatás helyzetével, a magyar-cigány együttélés problémáival, illetőleg a sorsukra hagyott magyar gazdák érdekérvényesítésével foglalkozik majd kiemelten. „Hogy harminc évvel a rendszerváltozás után végre olyan kormánya legyen hazánknak, amelyik valóban a népért van” - tette hozzá.

Alkotmányvédelmi kérdés

Mirkóczki Ádám most, mint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke válaszolt lapunk kérdésére, mint mondta elfogadhatatlan és csak a bolsevik rendszerekre jellemző az a zsarolási ügy, amelyben a titkosszolgálat megpróbált behálózni egy újságírót.

Ezt az Orbán-kormány legkeményebb pillanatának nevezte, és hangsúlyozta, hogy a Pintér Sándor-féle belügynek a legegyértelműbben el kell határolódnia ettől és válaszokat is kell adni az esetre.

Elmondta, hogy az eset nem maradhat felelősségre vonás nélkül. Mirkóczki a következő bizottsági ülésen szembesíteni kívánja ezzel a kormánypártokat.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december