Valami nagyon nagy gond van a magyar bíróságokon

2017-10-10 15:20

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint felmerül annak gyanúja, hogy törvénytelenül, visszaélésszerűen nevezik ki a bírókat.

Staudt Gábor keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra mutatott rá: míg pártja kérésre adatokat kapott a 2016-os bírói kinevezésekről, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) nem adta át nekik a főbb mutatókat az új bírósági rendszer életbe lépése utáni időszakról, vagyis a 2013 és 2015 közöttiről, amikor a legtöbb bírót nevezték ki.

Az ellenzéki politikus rámutatott: azután kért adatokat az OBH-tól, hogy egy bíró megtámadta annak a pályázatnak az eredménytelenné nyilvánítását, amelyen első helyen végzett.

Staudt Gábor szerinte nemcsak a vezetői posztokat, hanem a bírói pozíciókat tekintve is élhet az a gyakorlat, hogy Handó Tünde, az OBH elnöke csak az általa preferáltakat nevezi ki.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

2017 november