Híreink

A választásokig senki ne kerülhessen az utcára

2017-09-22 08:09
-A +A
 
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, a devizakárosultak érdekeinek élharcosa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a kilakoltatási moratórium választásokig való meghosszabbítását követelte a kabinettől. A politikus úgy véli, hogy a Fidesz-kormány nem teljesíti vállalásait és nem érzi a devizahitelesek problémáját, aminek a héten számos tanúbizonyságát adta.
 
Hiába szólalt fel ismét, immár sokadik alakalommal a képviselő az országházban, hogy választ kapjon a kormány devizahitel károsultak helyzetének való rendezésére irányuló terveiről, kérdésére érdemi választ nem kapott.Azonban ennél felháborítóbbnak tartja, hogy a Parlament előtt tüntető károsultakkal sem áll szóba a kormány, pedig felhatalmazását tőlük is kapta.
 
A Jobbik a kilakoltatási moratórium haladéktalan kihirdetése mellett arra szólítja fel a kormányzatot, hogy kezdje meg egy új elszámolási törvény előkészítését.
 
Z. Kárpát szerint ennek alapja csak a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása lehet.A párt egy a korábbiaknál szociálisabb javaslatot is benyújtott a parlamentbe, ami arra próbálja ösztökélni az eddig sokszor túlkapásokkal élő végrehajtókat, hogy a megélhetéshez szükséges összegeket ne sújthassák indokolatlan 33, illetve 50 százalékos letiltásokkal. Főleg ne azokban az esetekben, amikor maga a tartozás is kérdőjeles.
 
A képviselő nem szeretne több olyan hírt olvasni, ahol kéthetes kisgyermekekkel lakoltatnak ki családokat vagy olyanok vesztik el az otthonukat, akik esetében egy tisztességes törvénykezési procedúrát követő bírósági eljárás adott esetben fordított eredményt is hozhatna.
 
„Ha már a Fidesz-kormány nem tudta teljesíteni vállalását, miszerint nem hagy senkit az út szélén, legalább adja meg az esélyt ezeknek a családoknak a túlélésre, addig, amíg a Jobbik-kormány megalakulása után haladéktalanul rendezni tudja ezt a kérdést.” - fűzte hozzá.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november