Varga-Damm Andrea: A NATO-tagság sokat hozott hazánknak

2019-03-13 08:01

A jobbik képviselője szerint Magyarország földrajzi helyzetéből adódóan, nehéz helyzetben van a honvédelmet illetően. Ám a NATO-tagságnak köszönhetően a magyar honvédség rengeteget profitált szakmailag az együttműködésből.

A jobbik politikusa kiemelte, hogy a rendszerváltás után válaszút előtt állt az ország. Miután a Varsói Szerződés felbomlott, már csak egy széteső szervezethez kapcsolódó haderőnk volt, ami önmagában egyedül nem lett volna képes megvédeni a hazánkat.

Hazánk földrajzilag speciális helyzete miatt bizonyos szituációkban nagyon fontos megfontolásra késztet minket, hogy milyen módon védekezzünk és ki mellé álljunk – tette hozzá Varga-Damm Andrea.

A semlegesség vagy a NATO-ba való belépés, hosszú hezitációs folyamat volt. Már csak azért is, mert Ausztria kiváló példaként szolgált a semlegesség mellett, azonban geopolitikai helyzetünk és Ukrajna közelsége miatt a NATO-hoz való csatlakozás volt a legkézenfekvőbb egy esetleges orosz fenyegetettség ellen is.

Varga-Damm Andrea a sajtótájékoztató végén hozzátette, hogy a NATO mind szakmailag, mind pedig pénzügyileg is rengeteget hozott hazánknak. Ugyanis mintegy 150 millió eurónyi beruházást valósított meg a NATO hazánkban, miközben Magyarország csupán 68 millió euróval vette ki részét a közös költségekből.

alfahir.hu - jobbik.hu

Komoly nemzetbiztonsági kockázatként értékelte a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) Budapestre költözését Bana Tibor, a Jobbik alelnöke.
Ander Balázs, Jakab Péter, Rig Lajos, Stummer János, a Jobbik igazságtalanul megbírságolt országgyűlési képviselői az SMA-s betegek számára ajánlanák fel a bírságukat.

2019 március