Vas megyéért az Országgyűlésben

2019-06-20 09:54

A Jobbik alelnökeként és a párt körmendi választókerületi elnökeként Vas megyei, elsősorban a körmendi választókerületet érintő fejlesztéseket szorgalmaztam a Parlamentben a mai költségvetési vitában, melynek során ismertettem az általam benyújtott 42 módosító javaslatot.

Mind a Vas megyei kistelepüléseket, mind megyénk városait érintően fontos célokat jelenítettem meg az Országgyűlésben, melyek az egész megye problémáira rávilágítanak.  Elmondtam: szomorú, hogy Orbán Viktor kétszeri ígéretével szemben mégsem négy sávon valósul meg a 8-as főút, vagyis a miniszterelnök kétszer is a körmendiek szemébe hazudott látogatásai során, pedig a városban nagy arányban támogatták pártját különböző választásokon. A megyei útfejlesztések (76-os, 86-os, 87-es) mellett a teljesség igénye nélkül a csákánydoroszlói gátrendszer megépítését, a csepregi Téglagyári út felújítását, a döröskei közösségi tér létrehozását, a felsőmaráci faluház felújítását, a gasztonyi községháza rekonstrukcióját, a harasztifalui orvosi rendelő helyzetének rendezését, a kámi óvoda fejlesztését, a körmendi Bartók lakótelep 5/A és 5/B régóta ígért felújítását, a kőszegi strandfürdő megépítését és vasvári kerékpárút kiépítését szorgalmaztam, valamint a Hársas-tó fejlesztéséért és bentlakásos idősek otthona létrehozásáért emeltem szót Szentgotthárdon.

Csak remélni tudom, hogy a tavalyi évvel ellentétben ezúttal nem csomagban és indokolás nélkül szavazzák le javaslataimat a fideszesek V. Németh Zsolttal az élen, hanem figyelembe veszik a Vas megyében élők érdekeit.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke és körmendi választókerületi elnöke

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

2019 szeptember