Védelmet a katások számára!

2020-07-02 16:44

A napokban kiderült, hogy a kormányzat a katás adózást választókat bizonyos értékhatár felett büntetőadóval sújtaná. Mindezt egy járványügyiből terebélyesedett gazdasági válsághelyzet elején, annak első szakaszában.

Éppen akkor, amikor a Jobbik, a magyar néppárt álláspontja szerint további kedvezményekkel kellene stabilizálni az amúgy is bevételüket vesztő kisvállalkozók helyzetét, másrészt további könnyítésekkel őket kellene a gazdasági újraindulás motorjává tenni.

Emlékezetes, hogy a kormány a karanténidőszakban is csak a katások alig ötödének biztosított mérhető kedvezményt, miközben teljes ágazatok mentek tönkre hetek alatt, míg a multicégeknek milliárdos, vissza nem térítendő támogatásokat kezdtek osztogatni. A Jobbik ezzel szemben keresztény, konzervatív, jobbközép néppártként egészen másfajta jövőképpel rendelkezik: mi a nemzetgazdaságot a hátukon vivő mikro, kis és közepes vállalkozásokkal kötünk stratégiai megállapodást. Azt javasoljuk, hogy a kormányzat a saját piramisépítéseinek és cicomaberuházásainak az árát a katások teljes körében biztosítsa adókedvezményre, és költse féléves, szankció nélküli befizetési moratóriumra!

A nemzetgazdaságnak minden egyes, a magyar gazdaságot erősítő szereplőjére szüksége van, ezért a Jobbik semmiképp sem engedné el a hazai vállalkozók kezét. Mi mindig küzdeni fogunk az őket érintő megszorítások ellen!

Z. Kárpát Dániel
a Jobbik alelnöke