Veszélyben az iskolák, terjedő iskolán belüli erőszak

2013-06-03 12:31

A falvakban élők iskoláztatási problémáira hívjuk fel a nyilvánosság figyelmét, azoknak a honfitársainknak a gondjaira, akiknek minimális lehetőségük van csak eljuttatni hangjukat a közvélemény felé. A falvak lakossága másodrendű állampolgárnak érzi magát. - írja Ferenczi Gábor blogunknak megküldött közleményében.

"Veszélyben az iskolák

A gyermeklétszám különösen a kistelepüléseken rohamosan csökken. Az iskolák megmaradása egyre több helyen kerül veszélybe. Tavaly Bakonyjákón, a közelmúltban Kolontáron jelentették be, hogy megszűnik a helyi általános iskola. A Jobbik azt vallja, hogy nem a fennálló katasztrofális demográfiai mutatókhoz kell igazítani az iskolák működtetését, nem a jelenlegi állapotokat kell konzerválni, hanem mindent el kell követni annak érdekében, hogy a magyar népességszaporulati ráta ismét pozitív legyen. Ehhez komoly szociálpolitikai ösztönzésre lenne szükség már rövidtávon.
A magyar gyermekek számaránya az intézményekben folyamatosan és drasztikusan csökken. Országos tendencia, hogy ezzel párhuzamosan az iskolán belüli erőszak, a deviancia egyre inkább terjed, az eltérő kultúrákból adódó közösségen belüli konfliktusok megszaporodtak az iskolákban.

Terjedő iskolán belüli erőszak

A Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz egyre gyakrabban fordulnak szülők problémáikkal, kérdéseikkel, aggodalmaikkal. Engedjék meg, hogy néhányat ezek közül megemlítsek.

Kertán egy 6. osztályos cigány tanuló elvette az 1. osztályos tanuló zsebpénzét, ezek után a kisgyermek 3. osztályos bátyját alázta meg a pedagógus az osztály előtt, hogy miért nem védte meg az öccsét.
Somlóvásárhelyen és Devecserben a tanulók túlnyomó része cigány. Devecserben mintegy 500 általános iskolás korú gyermek él, ennek ellenére az iskolába csak 300 gyermek jár, mert a magyar szülők a magatartási zavarral küzdő - szinte kizárólag cigány - tanulók magas száma miatt elviszik más intézményekbe a gyermekeiket. Elsősorban Tüskevárra és Ajkára. Sümegen és Marcaltőn szintén egyre nagyobb gondot jelent az iskolán belüli erőszak.

Nem elfogadható az, hogy az oktatási-nevelési intézményekben farkastörvények uralkodnak. Nincs rendjén az, hogy a normális szülőknek kell elvinni más településekre gyermekeiket a deviáns tanulók miatt.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom bentlakásos intézményhálózat kiépítését szorgalmazza azon tanulók számára, akik nem tudnak beilleszkedni, nem biztosított számukra a családban a minimális norma, alapvető szociális környezet. A beilleszkedési, tanulási és magatartási problémákkel küzdő tanulókat nem szabad beintegrálni az osztályközösségekbe. Külön kiscsoportokban, fejlesztő pedagógusok segítségével felzárkóztatni, tanítani kell őket.

Zajlik a magyar kultúra kiszorítása, háttérbe szorítása az intézményekből

Balatonfüred egyik óvodájában az anyák napi műsorban Dávid-csillagot helyeztek a gyermekek fejére, a szülők előzetes megkérdezése nélkül.
Devecserben nyilatkozniuk kell a szülőknek arról, hogy lovári nyelven tanuljon a gyermekük.

Fenntartóváltás körüli anomáliák

Békáson és Dabronyban nehézségekbe ütközik a tanulók iskolába szállítása. Átláthatatlan az átalakítások után a rendszer, az önkormányzatok és az intézmények előtt sem világos, ki finanszírozza az iskolabuszt, pedig az új Köznevelési Törvény egyértelműen fogalmaz: a fenntartó (Klebelsberg Kuno Intézményfenntartó Központ) feladata a finanszírozás." - zárul a közlemény.

Bakonyi Hírmondó

jobbik.hu