Híreink

Visszavonatnák Orbán Viktorral Farkas Flórián parlamenti mandátumát

2019-06-21 21:25
-A +A
 
Beszámoltunk arról, hogy a fideszes Farkas Flórián fémjelezte Híd a munka világába projekt kapcsán az OLAF arra kérte a magyar hatóságokat, hogy kezdjék meg a nyomozást, ugyanis a teljes összeg, az 1,6 milliárd forint esetében fennáll a szabálytalanság gyanúja.
 
Ezzel kapcsolatban a Jobbik országgyűlési képviselője, Szilágyi György tartott ma sajtótájékoztatót, ugyanis a jobboldali ellenzéki párt szerint a cigány-magyar együttélés az egyik legfontosabb probléma Magyarországon, és nem lehet azt a szőnyeg alá söpörni – ugyanakkor a leszakadás, illetve a perifériára-szorulás az elmúlt 9 év alatt csak felgyorsult.
 
Szilágyi György elmondása szerint ezért is örült a Jobbik a Híd a munka világába projektnek, azonban az nem váltotta a hozzáfűzött reményeket, és úgy tüntetett 1600 millió forint közpénzt, hogy a roma társadalom felzárkóztatásért nem tett semmit. S annak ellenére, hogy az EMMI is felbontotta a szerződéseket Farkas Flóriánékkal, a közpénz felszívódásának nem lett felelőse az elmúlt 4 évben, sőt a romapolitikus jelenleg is országgyűlési képviselő.
 
Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget – fogalmazott a politikus, majd meg is magyarázta: a Fidesznek nem az a célja, hogy a mélyszegénységben élő társadalmat felzárkóztassa, hogy az emberek életét jobbá tegye, egyetlen célja van a cigánysággal, hogy olcsón, egy zacskónyi száraztésztával megvásárolható legyen a szavazata. 
 
„Ez véleményünk szerint tömény rasszizmus” – hangsúlyozta, majd felidézte, hogy hétfőn ezt Jakab Péter jobbikos frakcióvezető fel is rótta Orbán Viktornak.
 
A Jobbik szerint szakítani kellene azzal a gyakorlattal, hogy a mindenkori magyar kormányok nem segíteni akarnak a leszakadó társadalmi csoportoknak, hanem csak olcsó szavazatokra hajtanak.
 
Elvárjuk a Fidesztől, és Orbán Viktortól, hogy Farkas Flórián mandátumát függesszék fel – közölte Szilágyi György, hozzátéve, felszólítják a kormánypártot arra is, hogy zárják ki a soraikból az olyan tolvajokat, mint Farkas Flórián, hiszen amennyiben ezt nem teszik meg, ők is cinkosok, és egyetértenek azzal, hogy 1600 millió forint közpénzt el lehessen tüntetni.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember