Híreink

Visszavonhatóvá tenné a pedofil igazgató állami kitüntetését a Jobbik

2019-09-30 12:45
-A +A
 
Visszavonhatóvá tenné a Jobbik az érdemrendek kiadását. Mint ismert, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját nemrégiben, jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt.
 
Vásárhelyi János 2016-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott, de a szabályozás hiányosságai miatt ezt szörnyű tetteinek napvilágra kerülése és a bírósági ítélet után is megtarthatja. 
 
A párt két országgyűlési képviselője, Bencsik János és Szilágyi György a keddi napon nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz, amelyet aztán személyesen is átadtak.
 
Bencsik János elmondta, hogy azért fordulnak a köztársasági elnökhöz, járjon el annak érdekében, hogy a kormány támogassa a Jobbik javaslatát. Az előterjesztés lehetővé tenné a kitüntetések visszavonását abban az esetben, ha szándékosan elkövetett bűncselekményben jogerősen elmarasztalták őket.
Szilágyi György szerint a legocsmányabb bűnt követte el a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója. Hozzátette, hogy óriási társadalmi felháborodást váltott ki, hogy megtarthatja kitüntetését egy „ilyen ember”.
 
A sajtó megkeresésére egyébként korábban a köztársaság elnöki hivatal jelezte, hogy a jelenleg hatályos törvények alapján, a köztársasági elnök úr nem tudja visszavonni a kitüntetést.
 
„Mi segíteni szeretnénk Áder Jánosnak és a kormánynak azzal, hogy benyújtunk egy törvényjavaslatot ismét. Hiszen 2016-ban egyszer már megtettük ezt Kiss László ügye miatt, de akkor a Fidesz már a bizottsági ülésen elvetette a törvényjavaslatot” – emlékeztetett Szilágyi György.
 
Bencsik János kiemelte, hogy minden kitüntetés igazi értékét az adja, hogy milyen társaságba kerül az ember, kikkel kell osztozna egy ilyen kitüntetésen - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a visszavonhatóság az elismerések méltóságát is garantálhatná.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember