Vizsgálóbizottságot kezdeményez a Jobbik a Kósa-gate feltárására

2018-03-13 15:50

Ha a fideszes Polt Péterre várunk ennek az ügynek a kivizsgálásából sem lesz semmi, ezért a Jobbik haladéktalanul vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy még a választások előtt kiderüljön, kinek a vagyonát és milyen célból kezelheti Kósa Lajos.

A magyar közéletben, de talán még nemzetközi szinten is példátlan, hogy egy miniszterre valaki akkora vagyont bíz, mint egy kisebb ország vagy a magyar egészségügy éves költségvetésének a fele. Mielőtt a választók döntést hoznak, kire is bízzák Magyarország jövőjét, tudniuk kell, ki, vagy kik állnak Kósa Lajos és a Fidesz mögött valójában. Kinek a pénztárosa Kósa Lajos, kié a rá bízott 4,3 milliárd eurós vagyon, honnan származik, legális vagy illegális, hazai vagy külföldi forrásból, hol van most ez a pénz, mihez kezdett vele Kósa Lajos és a Fidesz?

Amennyiben a Jobbik által kezdeményezett vizsgálóbizottság feláll, április 7-ig elkészíti jelentését. Ha a Fidesznek nincs rejtegetnivalója, akkor támogatja a bizottság munkáját, ha van, április 8. után már nem lesz hova rejteni.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője

A Jobbik képviselői csütörtökön nyújtottak be egy törvénymódosító javaslatot, amely alapján a fúrt kutak tulajdonosai további két év haladékot kapnának kútjaik bejelentésére.
Miután a mérhetetlen Fidesz-korrupció miatt az unió elzárja a pénzcsapokat, a kormány Miskolctól is visszaveszi a még fel nem használt EU-s forrásokat.

2018 október