Vona: ez nem diktátum volt, hanem kivégző okirat!

2013-06-04 19:24

Recsken tartott megemlékezést a trianoni békediktátum 93. évfoldulóján a Jobbik. A rendezvényt egy kettős kereszt mellett tartották, ahol egy székelykapu is látható, utóbbi is a nemzeti egységet szimbolizálja.

A rendezvényen felszólalt Nagy Sándor, a párt helyi vezetője, aki elmondta: 1920. június 4-e gyásznap, és azt kívánta, bárcsak soha ne hallottuk volna ezt a dátumot. Nagy szerint minden magyar ember torka összeszorul ezt hallva, hiszen ilyen tragédia soha egy állammal sem történt rajtunk kívül. Véleménye szerint e napnak gyásznapnak kéne lennie, mikor az üzletek bezárnak, a magyar nemzeti lobogót pedig félárbocra eresztik.

Ezt követően Vona Gábor, a Jobbik elnöke vette át a szót, aki elmondta: 93 éve ezen a napon szétszakították országunkat. Ez nem diktátum volt, hanem egy kivégző okirat. Ilyen tragédiát egyetlen nemzet sem képes túlélni, csak a magyar - fejtette ki a radikálisok elnöke.

Vona feltette a kérdést: kell-e ezt a fájdalmat tetézni azzal, hogy minden évben gyászolunk az évfordulón? Kérdését meg is válaszolta: természetesen kell, hiszen elszakították tőlünk tesvéreinket, akiknek azóta is nap mint nap küzdeniük kell a magyarságukért, mivel az Európai Unió sem hozta el számukra azt, amit megígért.

Trianon velünk él, bennünk él - mondta Vona, aki szerint a szívünk felében fájdalom van, de reményt kell, hogy adjon, hogy egyedüliként a világon képesek voltunk túlélni egy ilyen tragédiát. Nem vagyunk vesztesek, hiszen nem az a győztes, aki csatát nyer, hanem aki a vereségből is fel tud állni.

Vona Gábor aktuális politikai kérdésekkel folytatta: véleménye szerint a második Trianont éltük át azzal, hogy félmillióan hagyták el országunkat az elmúlt években, és ha nem sikerül olyan földtörvényt elfogadnia a Parlamentnek, mely megakadályozza a külföldiek földvásárlási törekvéseit, akkor eljön a harmadik Trianon is, amit már nem leszünk képesek túlélni.

Küzdenünk kell hát azért, hogy se idősek, se fiatalok ne hagyják el az országot és azért is, hogy megvédjük a földjeinket. Aki ezekért hajlandó feláldozni életét, az magyar ember, aki nem, az csak magyar állampolgár - zárta gondolatait.

alfahir.hu