Vona: a Fidesz számára fontosabb a piszkos pénz, mint az ország biztonsága

2016-11-08 12:07

A Jobbik elnöke a terrorizmus elleni három csapás programját jelentette be a sikertelen alaptörvény-módosítást követően: a letelepedési kötvények megszüntetését, a kötvényárusítás, valamint a Pharaon-ügy átvizsgálását kezdeményezik.

Félmegoldáshoz nem asszisztálunk, csak olyan megoldást tudunk támogatni, amely az ország valódi biztonságát megteremti, nemcsak a szegény, hanem a gazdag migránstól, nemcsak a szegény, de a gazdag terroristától is megvédi Magyarországot és a magyar embereket - jelentette ki Vona Gábor a sikertelen alaptörvény-módosítást követő sajtótájékoztatóján. A pártelnök szerint azzal, hogy az elmúlt hetek a miniszterelnök és a Fidesz számára nem volt elegendő ahhoz, hogy elfogadják ezt a teljesen világos, határozott álláspontot, bizonyítja azt, hogy a Fidesz számára fontosabb a piszkos pénz, mint az ország biztonsága.

Vona szerint a Fidesz számára az ország megvédése csupán duma, politikájuknak lényege pedig a lopás, számukra csak a szajré a fontos.

Úgy vélte: azzal, hogy a letelepedési kötvények még érvényben vannak, a Fidesz hazánk terrorfenyegetettségét növeli, elég csak arra gondolni, hogy nemrég nyitottak letelepedési kötvényt árusító irodát Irakban.

A Jobbik elnöke szerint az aktuálisabb veszélyt nem a kvóta, hanem a kötvények jelentik.

Vona emlékeztetett az Iránytű Intézet legfrissebb elemzésére, amely szerint a Fidesz szavazóinak 9 százaléka ért egyet a letelepedési kötvénnyel, miközben 58 százalékuk utasítja el. Ezt az üzenetet képtelen volt megérteni a Fidesz.

Felhívta a figyelmet: abban a pillanatban, ha a Fidesz kivezeti a kötvényeket, a Jobbik akár 24 órán belül is megszavazza az alaptörvény-módosítást.

A Terrorizmus elleni három csapás

Első lépésként a kötvényeket azonnal ki kell vezetni, és az ezt árusító irodákat kell bezárni.

Második lépésként a letelepedési kötvény teljes intézményrendszerét át kell vizsgálni, mind nemzetbiztonsági, mind gazdasági szempontból.

Harmadik lépésként pedig az ominózus Pharaon-ügyet kell kivizsgálni.

Ebben a három kérdésben ötpárti egyeztetést kezdeményez a Jobbik. "Tisztában vagyunk a felelősségünkkel, itt lesz az ideje annak, hogy a Fidesz is tisztában legyen vele" - jelentette ki Vona.

alfahir.hu - jobbik.hu

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

2020 május