Vona Gábor: Üzenet Nektek

2014-04-07 23:01

"Talán még sohasem kaptam annyi bátorítást és gratulációt, mint tegnap éjjel. Folyamatosan jöttek e-mailen és SMS-ben az üzenetek itthonról és a nagyvilágból, olyanoktól is, akikkel már nagyon régen nem beszéltem. Nagyon sokan érezték úgy, most nem tőlem várják a bátorítást, hanem éppen fordítva, ők szeretnének nekem adni. Egyúttal sokan kérdezték, miért voltam csalódott múlt éjszaka? Talán nem látom az eredményekből kiolvasható sikert? Természetesen láttam, de bíztam egy nagyobb sikerben. Bíztam abban, hogy sikerül megelőznünk a baloldalt, bíztam egyéni választókerületi győzelmekben, végül bíztam abban, hogy a cigány szavazók tisztességtelen mozgósításánál nagyobb mozgósító erővel bír majd a mi tisztességes kampányunk. Ahogy Ti is bíztatok. Tévedtem, tévedtünk. Amikor 11 óra után sajtótájékoztatót kellett tartanom, bizonyára ez a felemás érzés látszott rajtam. Elnézést szeretnék kérni mindenkitől, szerettem volna több erőt és hitet sugározni, de nem vagyok színész. Még igazi politikus sem, csupán egy kényszer-politikus. Ugyanolyan ember vagyok, mint ti, és annyira szerettem volna örömet szerezni Nektek. Annyira szerettem volna, ha a jobbikos szavazók végre önfeledten örülhetnek. Annyira szerettem volna, de nem jött össze… Aztán ma felkeltem, és ez az egész felemás érzés elpárolgott. Pedig csak három órát sikerült aludnom, hiszen korán reggel már mentem a tévébe és a rádióba. Éjszaka még azt éreztem, a pohár félig üres, reggel már azt, hogy a pohár félig tele van. Nézőpont kérdése. Tegnap megtörtént a választás. Tegnap a Jobbik Európa legerősebb nemzeti pártjává vált. Tegnap a Jobbik minden ellene irányuló támadás dacára 130 ezer szavazóval növelte a korábbi támogatottságát, miközben a Fidesz 600 ezer embert veszített. Tegnap egymillió magyar ember szerette volna elkezdeni a szebb jövőt. Tegnap minden ötödik ember a Jobbik mellé tette a voksát. Tegnap a Jobbik 2009-es és 2010-es sikere után ismét meglepetést okozott, ismét lépett egyet előre. Tegnap a Jobbik a vidéki választókerületek többségében megverte a baloldali összeborulást. Tegnap a Jobbik olyan példátlan sikert ért el, ami nemzeti radikális pártnak a rendszerváltozás óta még nem sikerült. Tegnap a Jobbik bebizonyította, hogy nem csupán egyszeri jelenség volt a magyar közélet színpadán, hanem hosszú távon számolni kell vele. Tegnap a Jobbik középpártból nagy párttá vált, amellyel mindenkinek számolnia kell. Mindezt pedig nem pártszövetségben, nem mocskolódással, nem tisztességtelen mozgósítással, kisebbségiek szállítgatásával, hanem pozitív üzenetekkel, kidolgozott programmal és becsületes eszközökkel érte el. A bátorító SMS-ek és levelek azóta is záporoznak. Szeretném mindenkinek megköszönni, és azt üzenni, hogy a tegnapi eredményre igen is lehet építkezni. Más hasonló értékrenddel bíró pártok Európában mind a tíz ujjukat megnyalnák egy ilyen eredményért. Az csupán a maximalizmusunkat bizonyítja, hogy mi még többet szeretnénk elérni. És fogunk is. Ha nem is mérföldes csizmával, de határozott lépésekkel haladunk a célunk felé. 2009-ben a semmiből jutottunk be az Európai Parlamentbe, 2010-ben a szavazóink számát megduplázva lettünk országgyűlési párt, most pedig még erősebb felhatalmazással tettük le a névjegyünket és váltunk Európa legerősebb nemzeti pártjává. 2009-ben a Fidesz még négyszer annyi szavazót állított maga mellé, mint mi, 2010-ben már csak háromszor annyian támogatták, viszont most csupán kétszer voltak többen, mint mi. Akinek van szeme, az látja: a jövőt tényleg nem lehet megállítani. Köszönöm mindenkinek, aki mellettünk áll. Üzenem Nektek: nem adjuk fel. Folytatjuk a harcot a magyar emberek tisztességes béréért, a hazai tulajdonú üzemek és gyárak megnyitásáért, a magyar föld megvédéséért, a devizaadósok kimentéséért, a valódi közbiztonságért és az elszámoltatásáért. Külön szeretném üzenni azoknak, akik idegenbe menekültek az egzisztenciális problémák elől, vagy éppen most döntenek így: értük is küzdeni fogunk. Küzdeni fogunk, hogy minél hamarabb hazatérhessenek, hogy a magyar családok újra egyesülhessenek. A Fidesznek pedig egy perc nyugtot nem hagyunk, hiszen májusban már itt van az uniós választás. Holnaptól még keményebben dolgozunk, még jobban koncentrálunk, hogy még nagyobbak, még erősebbek legyünk. Ez az egy hazánk van, és meg fogjuk menteni. Azért alakultunk meg, hogy megvalósítsuk a szebb jövőt. Ugye Ti sem adjátok fel? Ha segítünk magunkon, Isten is megsegít. Úgyhogy leporoljuk magunkat, összeszorítjuk a fogunkat és dolgozunk tovább!" Vona Gábor Facebook oldala – alfahir.hu

A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik.
November 25-e Vajdaság Napja néven a soknemzetiségű tartomány ünnepnapjává vált.

2018 június