Híreink

Vona: a KGST-ben több emberség volt, mint az Európai Unióban

2014-03-14 08:28
-A +A

Vona Gábor szerint a KGST-ben több emberség volt, mint az Európai Unióban, a KGST ideje alatt Magyarországnak legalább voltak gyárai, tudott exportálni.

A Jobbik elnöke erről egy csütörtöki, Fehér Zsolt képviselőjelölttel közösen tartott váci lakossági fórumon beszélt. Vona Gábor, aki egyben a párt miniszterelnök-jelöltje, hozzátette: ez nem a Kádár-rendszer érdeme, hanem a mostani rendszer szégyene.

Programjukról szólva a pártelnök azt mondta, hogy a Jobbik 2010-hez képest már nemcsak kimondani tudja a problémákat, hanem megoldani is. Megjegyezte: sem az MSZP, sem a Fidesz nem méltatta arra a választókat, hogy megmondja, mit szeretne majd tenni.

Vona Gábor programjuk középpontjának a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást nevezte.  A foglalkoztatottsági adatokra vonatkozóan megjegyezte, hogy a Fidesz "statisztikát hamisít", a közmunkaprogram pedig nem foglalkoztatáspolitika. A Jobbik szerint munkahely az, ami Magyarországon magyar embereknek magyar vállalkozások által tisztességes bérért termelő munkát nyújt - mondta. Hozzátette: Magyarországon ma két lehetőség áll az emberek előtt: vagy elmennek az országból, vagy "rabszolgák" lesznek.

Közölte azt is, hogy amennyiben Magyarországon nem lesznek munkahelyek, akkor nem lesz nyugdíj. "Nem a 13. havi a kérdés, hanem lassan a 10." - fűzte hozzá.

A pártelnök kitért arra is, hogy programjuk alapján a legalapvetőbb élelmiszerek esetében az áfakulcsot 5 százalékra csökkentenék, megváltoztatnák a nyugdíjemelés rendszerét, mert "a százalékos nyugdíjemelés igazságtalan", s a férfiak esetében is bevezetnék 40 éves munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét. A Jobbik rendre vonatkozó elképzeléseit ismertetve úgy fogalmazott, hogy "nem a statisztikákkal kell bűvészkedni, hanem rendet kell tenni". Kitért arra is, hogy eltörölnék a mentelmi jogot, az országgyűlési képviselők esetében bevezetnék a dupla büntetést törvénysértés esetén és feloldanák a titkosításokat.

Vona Gábor megismételte, szívesen áll ki egy miniszterelnök-jelölti vitára. Fehér Zsolt, Pest megye 4-es számú választókerületének jobbikos jelöltje arról beszélt a mintegy 80-100 embert vonzó váci kitelepülésen, hogy 34 települést magában foglaló választókerületben is olyan problémák találhatók, amelyekre az elmúlt 24 évben nem sikerült megoldást kínálni, "de a Jobbik programja erre tökéletesen alkalmas".

MTI - alfahir.hu

Ajánlott cikkek

Szávay István facebook bejegyzése.
„Orbán Viktor elismerte azt, hogy végig hazudták az elmúlt három évet, most pedig lebuktak”

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
29
30
31
 
2018 január