Vona: tíz napunk van a Fideszt beérni!

2014-03-28 07:56

Vona Gábor közlése szerint beérték a baloldalt, és "még van tíz napjuk" arra, hogy beérjék a Fideszt is.

A Jobbik elnöke pártja érdi jelöltjével közösen tartott fórumán csütörtökön a friss közvélemény-kutatási adatokra reagálva azt mondta: a kampány hajrájában egyre több a párt szimpatizánsa, és a szavazótábor összetétele is jelentősen változik. A korcsoportoknál és a nemeknél is egyre inkább kiegyenlítődik a Jobbik támogatottsága - tette hozzá.

Vona Gábor úgy fogalmazott: már nemcsak a fiatalok körében nagyon népszerűek, egyre több a középkorú és az idős támogatójuk is. Megszűnik a generációs különbség, emellett a női támogatók száma is emelkedik, és ez rendkívül örömteli - mondta a Jobbik elnöke. Megjegyezte azt is, hogy a közvélemény-kutatók még soha nem mérték fölül a Jobbikot.

A pártelnök beszédét azzal kezdte, hogy az elmúlt 24 év az MSZP és a Fidesz felelőssége, s ez az időszak "nem más, mint egy veszteséglista". Eltűnt a nemzeti vagyon, az államadósság az egekbe szökött, félmillió ember hagyta el az országot, eltűnt a teljes termelőipar – sorolta Vona Gábor az általa vélt veszteségeket. A Jobbik vezetője szerint a Fidesz-kormány a statisztikai adatok csúsztatását alkalmazza például a foglalkoztatás vagy a közbiztonság területén.

Vona Gábor a kivándorlókat gazdasági menekülteknek nevezte, s felidézte Matolcsy György jegybankelnök mondatait, aki szerint nagy előnye származik ebből az országnak. A párt első embere ezzel kapcsolatban kijelentette: ezek az emberek nem a tudásuknak megfelelő munkát végeznek kint, hanem csak meg akarnak élni, s ez "óriási társadalmi tragédia". A Jobbik miniszterelnök-jelöltje megjegyezte azt is, hogy a jelenlegi kormány nem tette számukra lehetővé a levélben történő szavazást.

Kampányfelfogásukról szólva Vona Gábor azt mondta, pozitív kampányt folytatnak, "mert nekünk van programunk". A másik két "reális politikai erőt" jellemezve egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy egyre több embernek van elege "az iszapbirkózásukból, a dedóból". Vona Gábor a miniszterelnök-jelölti vita elmaradásával kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy Orbán Viktor azért fél, mert kellemetlen lenne számára például az unióval kapcsolatos témakör vagy a devizahitelek kérdése, ami "az MSZP alatt elszabadult, a Fidesz alatt pedig nem került megoldásra".

A párt programjának három pilléréből az elszámoltatással összefüggésben azt közölte, hogy nem született meg a szükséges törvény, mert "egyszer se volt még olyan kormányunk, amelyiknek ne kellett volna magának is tartania az elszámoltatástól". Pulai Edina, Pest megye 1-es számú választókerületének jobbikos jelöltje – érdi önkormányzati képviselő - bemutatkozásakor a közösségért végzett munkájából kiemelte a gyerekeknek tartott közlekedésbiztonsági napokat, valamint a magyar akác és akácméz védelmére benyújtott javaslatát.

MTI - alfahir.hu