Z. Kárpát Dániel: Kemény parlamenti és azon kívüli csatákra készülünk

2018-04-23 07:38

A törvényi határidő lejártáig minden törvényes eszközzel küzd a Jobbik azért, hogy következményei legyenek a rengeteg feltárt választási visszaélésnek. A párt azt is szeretné elérni, hogy ahol pár tucat, vagy néhány száz szavazat döntött a mandátum sorsáról ott új választást írjanak ki.

Rendszerszintű visszaélések történtek a választásokon, amelyek több tízezer szavazat sorsát érintették - jelentette ki Z. Kárpát Dániel. Hozzátette, ha ezeket a jogsértéseket nem vizsgálják ki az erre jogosult szervek, akkor a választások végeredményének legitimitását folyamatosan megkérdőjelezik.

AMÍG LEHET A JOBBIK KÜZD

Tizenöt helyen nyújtott be a Jobbik fellebbezést az eredményt megállapító határozat ellen. Többségében azért, mert a Jobbikra vagy más ellenzéki pártokra leadott szavazatokat egy kamupárthoz számolták, vagy azért mert az eredményt rögzítő határozatot nem a törvényben előírt határidőnek megfelelően hozták meg.

Z. Kárpát Dániel kitért rá, hogy elhangzott már az elutasító döntések indokolása kapcsán, hogy például a határidők betartása az egy olyan “mellékkörülmény”, ami érdemben nem befolyásolja a választások eredményét.

Az ellenzéki politikus szerint viszont nem véletlen, hogy törvényben rögzítették az eredmények megállapításának a határidejét, ezeket a szabályokat be kell tartani.

TÖBB HELYEN ÚJ VÁLASZTÁST SZERETNE A PÁRT

A szabályszerűtlenségek nagy száma miatt, azokban a választókörzetekben, ahol csak pár tucat vagy néhány száz szavazat döntött a mandátumok sorsáról - így a kétharmadról is - a Jobbik a választások megismétlését kezdeményezi - közölte a Jobbik alelnöke.

Az egyik esetben már elutasították az ellenzéki párt erre vonatkozó kérését, a másik esetben még várnak a döntésre.

Z. Kárpát Dániel elmondta, a Jobbik kihasznál valamennyi jogi lehetőséget a hétfő délutáni törvényi határidő lejártáig. Hozzátette viszont az is: Erősek a kétségeim, hogy kivizsgálják-e a választási csalásokat és azoknak lesznek-e következményei.

MEGINGOTT A KÖZBIZALOM

Az ellenzéki politikus úgy vélte, hogy a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság alkalmatlannak bizonyult a feladatára, amit jól mutatnak a feltárt visszaélések, az, hogy nem tudták kezelni az átjelentkező szavazókat, sem a külhoni szavazatokat sem. Előfordult, hogy a szavazásnál rossz, vagy két különböző pecsétet használtak, kamupártokhoz rögzítették az ellenzékre leadott szavazatokat. Ezek az események még inkább megrendítették az amúgy sem túl nagy bizalmat a rendszerben.

A MÉDIAVISZONYOK KÓDOLTÁK AZ EREDMÉNYT

A Jobbik alelnöke bírálta a fennálló médiaviszonyokat is, amelyek szerinte lehetetlenné tették, hogy a választók megismerjék a kormánypártokon kívül, más erők álláspontját, elképzeléseit is. A választási eredményeket - jegyezte meg Z. Kárpát Dániel - előre kódolták, hogy a köztévé és a nagyobb csatornák nem engedték megszólalni az ellenzéki politikusokat és közben rengeteg hazugságot közöltek például a Jobbikról és annak politikusairól. Utóbbit jól jelzni, hogy a Jobbik több mint 110 sajtópert nyert meg a Habony-médiával szemben.

NÉPSZAVAZÁS AZ ARÁNYOS TÁJÉKOZTATÁSÉRT

A médiaviszonyokban meglévő aránytalanságok feloldására a Jobbik országos népszavazási kezdeményezést indít.

Az a párt célja, hogy minden mérhető párt számára lehetővé tegye a megszólalási lehetőséget a közmédiumokban és a nagyobb médiafelületeken.

Z. Kárpát Dániel hozzátette, azt is el akarják érni, hogy soronkívüli jogorvoslati lehetőséget biztosítsanak azok számára, akikről hazugságokról terjesztenek a médiumok.

A Jobbik politikusa beszélt arról is, hogy a kormánypárti sajtó számos törvényt megsértett azzal, hogy nem közölték le a bíróság döntése ellenére sem a helyreigazításokat. Emlékeztetett arra is, hogy pártjuk több végrehajtást is indíott már a mulasztások miatt a Habony-média orgánumaival szemben.

alfahir.hu - jobbik.hu

Sátrat vertek a Jobbik Ifjúsági tagozatának aktivistái a Sándor palota előtt, hogy így tiltakozzanak az otthonra vágyó fiatalok arcul csapása, a lakástakarékok kivégzése ellen.
A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.

2018 október