Híreink

Z. Kárpát Dániel: Kemény parlamenti és azon kívüli csatákra készülünk

2018-04-23 07:38
-A +A
 
A törvényi határidő lejártáig minden törvényes eszközzel küzd a Jobbik azért, hogy következményei legyenek a rengeteg feltárt választási visszaélésnek. A párt azt is szeretné elérni, hogy ahol pár tucat, vagy néhány száz szavazat döntött a mandátum sorsáról ott új választást írjanak ki. 
 
Rendszerszintű visszaélések történtek a választásokon, amelyek több tízezer szavazat sorsát érintették - jelentette ki Z. Kárpát Dániel. Hozzátette, ha ezeket a jogsértéseket nem vizsgálják ki az erre jogosult szervek, akkor a választások végeredményének legitimitását folyamatosan megkérdőjelezik. 
 
AMÍG LEHET A JOBBIK KÜZD
 
Tizenöt helyen nyújtott be a Jobbik fellebbezést az eredményt megállapító határozat ellen. Többségében azért, mert a Jobbikra vagy más ellenzéki pártokra leadott szavazatokat egy kamupárthoz számolták, vagy azért mert az eredményt rögzítő határozatot nem a törvényben előírt határidőnek megfelelően hozták meg. 
 
Z. Kárpát Dániel kitért rá, hogy elhangzott már az elutasító döntések indokolása kapcsán, hogy például a határidők betartása az egy olyan “mellékkörülmény”, ami érdemben nem befolyásolja a választások eredményét.
 
Az ellenzéki politikus szerint viszont nem véletlen, hogy törvényben rögzítették az eredmények megállapításának a határidejét, ezeket a szabályokat be kell tartani. 
 
TÖBB HELYEN ÚJ VÁLASZTÁST SZERETNE A PÁRT
 
A szabályszerűtlenségek nagy száma miatt, azokban a választókörzetekben, ahol csak pár tucat vagy néhány száz szavazat döntött a mandátumok sorsáról - így a kétharmadról is - a Jobbik a választások megismétlését kezdeményezi - közölte a Jobbik alelnöke. 
 
Az egyik esetben már elutasították az ellenzéki párt erre vonatkozó kérését, a másik esetben még várnak a döntésre. 
 
Z. Kárpát Dániel elmondta, a Jobbik kihasznál valamennyi jogi lehetőséget a hétfő délutáni törvényi határidő lejártáig. Hozzátette viszont az is: Erősek a kétségeim, hogy kivizsgálják-e a választási csalásokat és azoknak lesznek-e következményei. 
 
MEGINGOTT A KÖZBIZALOM
 
Az ellenzéki politikus úgy vélte, hogy a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság alkalmatlannak bizonyult a feladatára, amit jól mutatnak a feltárt visszaélések, az, hogy nem tudták kezelni az átjelentkező szavazókat, sem a külhoni szavazatokat sem. Előfordult, hogy a szavazásnál rossz, vagy két különböző pecsétet használtak, kamupártokhoz rögzítették az ellenzékre leadott szavazatokat. Ezek az események még inkább megrendítették az amúgy sem túl nagy bizalmat a rendszerben. 
 
A MÉDIAVISZONYOK KÓDOLTÁK AZ EREDMÉNYT
 
A Jobbik alelnöke bírálta a fennálló médiaviszonyokat is, amelyek szerinte lehetetlenné tették, hogy a választók megismerjék a kormánypártokon kívül, más erők álláspontját, elképzeléseit is. A választási eredményeket - jegyezte meg Z. Kárpát Dániel - előre kódolták, hogy a köztévé és a nagyobb csatornák nem engedték megszólalni az ellenzéki politikusokat és közben rengeteg hazugságot közöltek például a Jobbikról és annak politikusairól. Utóbbit jól jelzni, hogy a Jobbik több mint 110 sajtópert nyert meg a Habony-médiával szemben. 
 
NÉPSZAVAZÁS AZ ARÁNYOS TÁJÉKOZTATÁSÉRT
 
A médiaviszonyokban meglévő aránytalanságok feloldására a Jobbik országos népszavazási kezdeményezést indít.
 
Az a párt célja, hogy minden mérhető párt számára lehetővé tegye a megszólalási lehetőséget a közmédiumokban és a nagyobb médiafelületeken.
 
Z. Kárpát Dániel hozzátette, azt is el akarják érni, hogy soronkívüli jogorvoslati lehetőséget biztosítsanak azok számára, akikről hazugságokról terjesztenek a médiumok. 
 
A Jobbik politikusa beszélt arról is, hogy a kormánypárti sajtó számos törvényt megsértett azzal, hogy nem közölték le a bíróság döntése ellenére sem a helyreigazításokat. Emlékeztetett arra is, hogy pártjuk több végrehajtást is indíott már a mulasztások miatt a Habony-média orgánumaival szemben. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Több mint 800 ezer ember hagyta el az országot, mert az Orbán-kormány alacsonyan tartja a béreket, a kivándoroltak helyére pedig ukránokat, törököket telepítenek.
A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 május