Híreink

Zászlóháború a Belvárosban - nem egységes a kormányzópárt

2013-02-28 12:47
-A +A

Ezzel szemben a Belvárosban nem, sőt, Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő, budapesti elnök által múlt héten kitűzött lobogót Rogán Antal polgármester, a Fidesz frakcióvezetője leszedette, majd annak helyére kihelyeztette a hivatalos állami zászlónkat, a nemzeti trikolórt - tájékoztatta az alfahír.hu portált Hadházy József, a Jobbik belvárosi önkormányzati képviselője.

Az V. kerület polgármestere csak a március 14-i képviselő-testületi ülésen - négy nappal a székely szabadság napja után -  kívánja tárgyalni a kérdést, bár megtehette volna a legutóbbi ülésen szóbeli képviselői előterjesztésemre is, hiszen bevett gyakorlatról van szó - írja Hadházy. A képviselő írásban is beadott indítványának elhárítása nyilvánvaló magyarázkodás volt, ugyanis a székely zászló kitűzése nem egy összetett feladat, háttérmunkát nem, csupán egyszerű döntést igényel.

Hadházy úgy véli, gesztus értéke lett volna a határainkon túl élő nemzettestvéreink felé Székelyföld zászlajának azonnali kihelyezése a Hivatal homlokzatára, különös tekintettel arra, hogy Gyergyószentmiklós, Torockó és Énlaka településekkel az Önkormányzat testvérvárosi kapcsolatokat ápol, fejlődésüket segítve anyagi forrásokat biztosít számukra, és lakóival jó viszonyt tart fenn.

Hadházy József szükségesnek tartja azonban szimbolikus értelemben is a szolidaritás nyílt felvállalását a székelységgel, és kifejezni a magyar nemzet összetartozását az egységes nemzetpolitika kinyilvánításának érdekében.

"A történelmi jelentőségű lépéssel támogatásunkról biztosítjuk a külhoni magyar közösségek önrendelkezését, amely kiemelten fontos hangsúlyt kap most, Székelyföld autonómia-törekvésének idején" - véli a Jobbik önkormányzati képviselője.

Az önkormányzati képviselő ezért változatlanul indítványozza, hogy a kerület testvérvárosaival, a székelyföldi településekkel, az erdélyi magyarsággal szolidaritást vállalva Belváros-Lipótváros Önkormányzata álljon ki a nemzeti szimbólumok szabad használata mellett, és mielőbb tűzze ki a székely lobogót az Önkormányzat épületére.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Mivel Rogán Antalnak a Jobbik szerint nem fontos a székelyek ügye, helyette Szilágyi György tűzte ki a párt nevében a sz
A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május