Híreink

Zsákutca a működtetési jogok államosítása az oktatásban

2016-04-29 20:10
-A +A

A Jobbik azt kéri, hogy ne a működtetői jogok államosításával folytassa a kormány az oktatás problémáinak megoldását célzó intézkedéseit.

Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: szerinte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki szavaiból az derül ki, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem megszűnik vagy átalakul, hanem kibővül.

Arra, hogy a fenntartói jogokat "ész nélkül államosították", nem az a válasz, hogy a működtetői jogokkal is ezt teszik - hangoztatta, hozzátéve: a Jobbik szerint vannak olyan önkormányzatok, amelyek az államinál magasabb színvonalat tudnának biztosítani, ezért meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy újra fenntartók lehessenek.

Az ellenzéki politikus a tanulók terheinek csökkentését üdvözölte, utalva arra, hogy korábban is megtanulhatatlannak ítélték a tananyag mennyiségét.

Dúró Dóra a tankönyvpiacról szólva úgy értékelt: a kormány "átesett a ló túlsó oldalára", mert noha szükség volt egy erőteljesebb állami szabályozásra, értékes piaci szereplők szorultak indokolatlanul háttérbe. Szerinte túlzó, hogy a teljes tankönyvforgalom értékének 85 százalékát állami kiadványok teszik ki.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus