A Jobbikról

Pongrátz Gergely
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elődszervezete az 1999-ben alakult Jobboldali Ifjúsági Közösség volt, melyet egyetemisták alapítottak, s célja a nemzeti gondolkodású ifjúság összefogása volt.
Az új párt ismertségét eleinte figyelemfelkeltő akciókkal igyekezett növelni. Első ilyen lépésük a 2003 karácsonyára meghirdetett országos keresztállítás volt.
A 2006 és 2009 közötti időszak a Jobbik jelentős erősödését hozta, az EP választásokon a párt mintegy háromszorosan felülmúlva a közvélemény-kutatásokat 14,77%-os eredményt ért el.
A 2010-es országgyűlési választáson 16,67%-ot elérő Jobbik 47 képviselőt küldhetett a parlamentbe, akik esküjükhöz híven küzdenek az országgyűlésben, és azon kívül is a magyar érdekekért.

Elnöki köszöntő

Vona GáborKedves Olvasó!

Köszöntöm a jobbik.hu oldalon, a Jobbik hivatalos honlapján. Először is szeretném megnyugtatni, hogy ha kíváncsi ránk, a programunkra, az értékeinkre, a szervezetünkre, akkor jó helyre kattintott. Egyúttal felhívnám a figyelmét arra is, hogy az emberek kétharmada jobbikos, csak még nem mind tud róla, tehát ha Ön még nem a szimpatizánsunk, ne lepődjön meg, ha az oldal alapos áttanulmányozása után ez a helyzet megváltozik.

Magyarország ma sorsfordító időszakot él. Fontos, hogy minden magyar ember úgy válasszon pártot, úgy hozzon felelős döntést, hogy tudja, mire és kire szavaz. Ezért megtiszteltetés nekünk, hogy olvasóink között köszönthetjük. Szándékaink és céljaink tiszták, programunk világos, hazánk tönkretételében sem az előző, sem a mai rendszerben nem vettünk részt. Mi nem akarunk mást, mint hogy egy élhető, büszke és szabad Magyarországon élhessünk, ahol az igazság, a rend és a szolidaritás hatja át a társadalmat. Ez ugyanis a mi hazánk, nekünk kell megvédeni, megművelni és belakni is. Magyarország ugyanis a magyaroké! Talán ezen célkitűzéseinkért támadnak bennünket olyan sokan. Örülünk, hogy Ön nem ül fel a megvezetésnek, és veszi a fáradtságot, hogy saját maga tájékozódjon. Ehhez kívánok sok sikert és bölcsességet!

Tisztelettel:
Vona Gábor
a Jobbik elnöke

Országos elnökség

• Szabó Gábor
    országos választmány elnöke
  • Dr. Apáti István
    országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke, az Igazságügyi és a Mezőgazdasági bizottság tagja
  • Volner János
    a Jobbik alelnöke, frakcióvezető-helyettes, a Gazdasági bizottság tagja
  • Z. Kárpát Dániel
    a Jobbik alelnöke, a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke
  • országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja,a Jobbik alelnöke
  • a Jobbik elnöke, az Országgyűlés alelnöke
  • Hegedűs Lorántné
    A Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság alelnöke
  • a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő, az Európai Ügyek Bizottságának alelnöke

Képviselőink

• országgyűlési képviselő, a Népjóléti bizottság tagja
  • Balczó Zoltán
    EP képviselő
  • Dr. Apáti István
  • országgyűlési képviselő, a Külügyi és a Nemzeti összetartozás bizottság tagja
  • országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja
  • Kepli Lajos
    országgyűlési képviselő, a Fenntartható fejlődés bizottság alelnöke
  • országgyűlési képviselő, a Népjóléti bizottság alelnöke, frakcióvezető-helyettes
  • Dr. Staudt Gábor
    országgyűlési képviselő, az Igazságügyi bizottság alelnöke
  • országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági bizottság tagja
  • országgyűlési képviselő, a Költségvetési és az Igazságügyi bizottság tagja
  • országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke
  • Gyöngyösi Márton
    országgyűlési képviselő, a Külügyi bizottság tagja, frakcióvezető, a Jobbik elnökhelyettese
  • Hegedűs Lorántné
  • A Jobbik szóvivője, országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja
  • Magyar Zoltán
    országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke
  • Mirkóczki Ádám
    a Jobbik sajtószóvivője, országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke, az Országgyűlés jegyzője
  • országgyűlési képviselő, a Mentelmi bizottság tagja
  • országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja
  • országgyűlési képviselő, a Népjóléti bizottság tagja
  • a Jobbik elnöke, az Országgyűlés alelnöke
  • országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja,a Jobbik alelnöke
  • országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottsága tagja, az Országgyűlés jegyzője, frakcióvezető-helyettes
  • Szilágyi György
    országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottsága tagja, az Országgyűlés jegyzője, frakcióvezető-helyettes
  • Volner János
    a Jobbik alelnöke, frakcióvezető-helyettes, a Gazdasági bizottság tagja
  • Z. Kárpát Dániel
    a Jobbik alelnöke, a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke

Gazdasági beszámolónk

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény előírásainak megfelelően az alábbiakban közzéteszi éves beszámolóit.

Tovább a gazdasági beszámolóhoz »

Reklámfilm

Elvi nyilatkozat

Jobbik kiskáté

A Jobbik és a nemzet hangját hangosabban tudják hallatni az EP-ben, valamint nagyon értékes kapcsolatokat építenek ki más nemzetek hasonló gondolkodású szervezeteivel, vezetőivel. A Jobbik EP-képviselői révén az elhallgatott magyar ügy végre napirendre került, és a közbeszéd tárgyává tették azt az európai politikában is.

Alapító nyilatkozat

A Jobbik Magyarországért Mozgalom célja a rendszerváltozás befejezése, a jelenleginél igazságosabb társadalom megteremtése.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a társadalmi igazságtalanságot nem fogadja el alapvető szükségszerűségnek, mert az ellen lehet és kell is küzdeni. Tisztában vagyunk minden evilági, emberi alkotás tökéletlenségével, de valljuk, hogy a mostaninál igazságosabb társadalom építhető, amennyiben létezik hozzá valódi, hiteles politikai akarat és a megvalósításához szükséges következetesség.