Képviselőink

Bencsik János

„Akiben van tehetség, köteles azt kiművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud.” (Kodály Zoltán)

Képek

Videók

Kedvenc könyvek

Életrajz

1985-ben születtem Békéscsabán. Az Andrássy Gyula Gimnáziumban érettségiztem magyar nyelv és irodalom tagozaton, emellett klasszikus gitár szakon végeztem a Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. Tanulmányaimat 2004-ben az ELTE Bölcsészettudományi Karán folytattam, ahol előbb kommunikációelméleti, majd történész és történelemtanár diplomát szereztem.

Az egyetemen részt vettem a kari hallgatói érdekképviseletben mint a Művészételméleti és Médiakutatási Intézet képviselője, elnökségi tagként pedig a külhoni, hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő hallgatók esélyegyenlőségéért küzdöttem. 2006-2009 között több szakmai rendezvény főszervezője voltam (ELTE Állásbörze, Kárpát-medencei hallgatói önkormányzatok és diákszervezetek csereprogramja, MEDIA – Adásban a negyedik hatalmi ág c. országos vándorkonferencia). A civil szférát az egyetem elvégzése után sem hagytam el: 2015-2018 között a külhoni magyar fiatalokat támogató Magyar Szív - Magyar Szó Alapítvány kuratóriuma elnöke voltam.

2010-2013 között újságíróként dolgoztam az Alfahír elődjénél, a barikad.hu hírportálnál, emellett az Országgyűlés Hivatalában a Jobbik Frakció munkáját segítettem sajtóreferensként. 2013-2018 asszisztensi munkakörben vettem részt a frakció külhoni és külügyi munkájában.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak 2009 óta vagyok tagja, a párt Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnökeként én koordináltam Kárpát-medencei és nyugat-európai csoportjaink megalakítását. 2010-2015 között az Erzsébetvárosi Alapszervezet alelnöke voltam, 2016-ban a pesterzsébeti alapszervezet elnökké választott, egyúttal Budapest 16. számú egyéni választókerületének vezetését is átvettem. A 2018-as országgyűlési választáson itt indultam Pesterzsébet és Kispest kertvárosi részének képviselőjelöltjeként. 2019-ben a Jobbik listájáról bekerülve Szávay István mandátumát vettem át az Országgyűlésben

Nős vagyok, Emma lányunk 2013-ban, Zalán fiunk 2015-ben született. Jelenleg Budapest XI. kerületében, Albertfalván élünk. Feleségem és lányom katolikus vallású, fiam és jómagam az evangélikus hitet követjük.

Fő érdeklődési körömbe az egyetemes és magyar történelem, a kül- és nemzetpolitika, a szociológia, a kultúrantropológia, a filozófia és a pszichológia tartozik. Életemben meghatározó szerepet játszott az újságírás, a média világa és a nyilvánosság különböző színterei. Több különböző harcművészeti formát kipróbáltam, amelyek közül a kung fu szellemisége, spiritualitása fogott meg a leginkább. Gyermekkoromtól fogva sokat és szívesen olvasok, a sci-fi és fantasy világa a mai napig magával ragad, és hobbiként a barátaimmal évek óta játszunk ilyen tematikájú társasjátékokat, illetve szerepjátékokat.

Szeretek nyelveket tanulni és új kultúrákat megismerni. Egyetemi éveim alatt alapvizsgát tettem latinból, később felsőfokú nyelvvizsgát szereztem angolból és németből, nemrég pedig franciául kezdtem el tanulni. Szabadidőm legnagyobb részét igyekszem családommal tölteni, és gyerekeimnek átadni a mozgás, a zene és a játék szeretetét.

Javasolt hírek

A Jobbik a Nemzetbiztonsági Bizottság elé vinné a T-Systems felvásárlásának ügyét.

Országos elnökség

Képviselőink

• országgyűlési képviselő, a Mentelmi bizottság tagja
  • országgyűlési képviselő, a Népjóléti bizottság tagja